Happy singles
Happy singles
2 min

Waarom heb ik geen vriend?

2 min

Daan de Ram is datingcoach en helpt mannen bij het versieren en daten van vrouwen. Vandaag schrijft hij een gastblog voor de vrouw over de mogelijke redenen waarom jij nog geen vriend hebt.

Hoe sla je die leuke man aan de haak?

Die leuke vriend aan je zijde. Hoe leuk zou dát zijn!? Je ziet je vriendinnen allemaal gelukkig zijn met hun partner aan hun zijde en alle romantische komedies eindigen dat de hoofdpersonages een verliefd stelletje zijn.

De meest gehate vraag onder alle singles ken je misschien wel. Waarschijnlijk staan de haren op je rug overeind als ik hem hier nog eens herhaal: “Hoe kan het dat zo’n leuk iemand als jij nog geen relatie heeft?” Brrrr.... En toch begin je je af te vragen: Waarom heb ik geen vriend?

3 reden waarom mensen single blijven

Dat komt waarschijnlijk om één van de volgende 3 redenen. Nu zeg ik niet dat je hierdoor van de één op de andere dag een relatie krijgt maar als je dit subtiel gaat aanpassen, dan zul je gaan merken dat mannen plots meer interesse in je hebben.

1. In je comfortzone blijven

Of je nu véél of weinig mannen aan het daten bent, soms kan het single bestaan ook je comfortzone worden. Je raakt eraan gewend dat je lekker de tijd hebt voor jezelf of juist dat je op zoveel spannende dates gaat.
Mensen zijn wezens van gewoonte. En met die gewoontes breken we niet altijd even gemakkelijk. Dus hoewel je misschien erg graag een relatie wilt hebben, wil je ergens niet het onbekende in duiken. Maak dus ruimte vrij in je leven, mentaal en in je agenda om open te staan voor een leuke relatie.

2. Mañana Mañana

Mocht je wel eens Braceheart hebben gezien (het is wel een typische mannenfilm) dan ken je de kreet “freeeeeeedooooooooooooooom!!” misschien wel. Dit is voor veel mannen dan ook herkenbaar.

Mannen geven om vrijheid. Ze spelen graag de eenzame cowboy op het paard. Dat wil niet zeggen dat mannen zich niet kunnen binden, het is alleen spannender voor ze. Want moeten een stuk vrijheid ‘opofferen’.
Wanneer een man zijn vrijheid inruilt om bij een vrouw te zijn, dan weet je dus ook dat je veel voor hem betekent. Soms kan een vrouw een foutje maken, door té snel te willen gaan met een man.

Dat je té snel de druk voor een relatie opvoert, bijvoorbeeld al op de tweede date. Geef hem dus zijn tijd, laat hem wennen aan dat jullie meer close raken. Dan ontstaat de relatie vanzelf.

3. Daten is heus leuk

Het bijkomend positieve effect van je openstellen om meer te daten, is dat je nieuwe mensen ontmoet en hun kijk op dingen leert begrijpen. Hierdoor verruim je je eigen blik ook. Dit alles zorgt ervoor dat je vibe positiever wordt, wat ervoor zorgt dat mannen zich goed bij je voelen.

En doordat mannen zich goed bij je voelen, kom jij in contact met meerdere mannen en heb jij meer keuze. Hierdoor voorkom je dat je té snel gaat, want het is niet zo dat je van toeval mag spreken dat je eindelijk met een man een afspraakje hebt.

Kortom, je openstellen om te gaan daten werkt als een zelfversterkend effect om die ene leuke vriend te krijgen, waarmee jij de rest van je leven wil delen. Dus stap je deur uit en wellicht loop je hem wel om te hoek tegen het lijf.

En mocht je als man opzoek zijn naar een vriendin, dan heb ik hier het perfecte artikel om binnenkort een vriendinnetje te hebben.
Liefs,
Daan de Ram

Reacties
Categorieën