Happy singles
Happy singles
2 min

Love my life: Geen vriend? Geen probleem!

2 min
Een relatie hebben kan hartstikke leuk zijn, mits je in de juiste relatie zit. Want als je om welke reden dan ook geen goede match bent, dan kan het je ook heel veel energie en stress kosten. Dus wanneer je dan weer als vrijgezel in het leven staat, dan is dat ook hartstikke lekker. En er zijn nog veel meer redenen waarom geen vriend, geen probleem hoeft te zijn.. wij sommen ze voor je op!

1. Meer tijd voor jezelf, familie, vrienden

Als je vrijgezel bent, dan trek je automatisch meer naar vrienden, familie en naar je innerlijke ik toe. Niet alleen omdat je meer tijd hebt, maar ook omdat we het vaak prettig vinden om die verbinding te voelen met iemand. Zo kun je je hart luchten, kletsen, ontspannen en genieten van de tijd met elkaar of met jezelf. Dit zijn ook ontzettend kwalitatieve momenten, die er met een relatie wel eens bij in kunnen schieten of waar je in ieder geval minder tijd voor hebt en daardoor ook minder verdieping in vindt.

2. Eigen huis, eigen regels

Samenwonen, allemaal leuk en aardig.. maar je moet ook continu consessies doen. Wat doe je met de inrichting, hoe houd je het huis netjes, hoe laat eet je en wat kijk je op tv? Allemaal dingen die je moet bespreken (dan wel niet bediscussiëren) en waar je samen een middenweg in moet vinden. Stiekem ook echt genieten als je dat allemaal zelf mag bepalen! Met een pizza op de bank naar Temptation kijken op je roze bank.. yasss!

3. Je leert jezelf (nog) beter kennen

Als je vrijgezel bent, dan ben je vaak meer en bewuster met jezelf bezig. Vragen als 'wie ben ik' en 'wat wil ik' hebben meer ruimte om naar de voorgrond te treden. Dit is het moment om meer in jezelf te investeren, je hebt er tenslotte alle ruimte en tijd voor en niemand die je kritisch benaderd of tegenhoudt. Dus of je nou een cursus schilderen gaat volgen, naar een mindfull retreat in Bali gaat, 5 paar nieuwe schoenen koopt of de hele zomer festivals afloopt.. the choice is yours! Kijk waar jij behoefte aan hebt; leer jezelf kennen en zorg dat je de beste vriendin van jezelf wordt. Zo weet je zeker dat je de rest van je leven voorzien bent van een innige relatie (met jezelf)!

4. No double troubles

Natuurlijk heeft iedereen zijn problemen en dit is ook een beetje inherent aan het leven. Maar hoe lekker is het dat je in je vrijgezellenbestaan even geen gezeur meer hebt van een vriend, van schoonfamilie of (nog erger!) exen.

5. Daten en verliefd worden

Wellicht wordt je er soms helemaal gek van, maar de periode van daten heeft ook wel hele leuke kanten. In ieder geval zorgt het vaak voor goede verhalen. En op het moment dat jij die ene vlam tegenkomt, dan mag je de periode van serieus daten en verliefd worden ingaan (mits het wederzijds is natuurlijk). Onbezorgd verliefd zijn, eindeloos zoenen, de hele wereld even vergeten en overal vlinders... dat zijn toch wel één van de leukste periodes uit je leven!
Reacties
Categorieën