1 min

Helga: Verkering

1 min
Mijn dochter heeft verkering! Je leest het goed, niet ik, maar mijn vijfjarige dondersteen heeft een vriendje! Wat zij op vijfjarige leeftijd voor elkaar heeft gekregen binnen een paar dagen, is mij in ruim 30 jaar nog niet gelukt. Want ze heeft niet alleen verkering, nee, madam gaat ook gelijk trouwen! In een witte jurk, met bloemen en ik mag het bruidsmeisje zijn. Vijf jaar oud en nu al een ring. Dat is oprecht knap te noemen.

Geen hele klas om uit te kiezen

Want hoe makkelijk het op die leeftijd gaat, zo moeilijk is het als je de dertig gepasseerd bent. Dan heb je geen hele klas meer om uit te kiezen en dan kun je jongens niet meer betoveren met een nieuwe Beyblade of mooie knikkers. Andersom overigens precies zo hoor. Mij kun je niet hoteldebotel krijgen door lief te lachen of vadertje en moedertje te spelen. Als je namelijk de dertig gepasseerd bent is het spelen er wel af en zit je gelijk vast aan het stramien van werken, huishouden, overvolle wasmanden en eten dat standaard niet te vreten is. Althans als ik mijn vijfjarige draak mag geloven. Dan moet je zelfs tijd in jouw agenda gaan blokken om je benen te scheren. Laat staan tijd vinden om te daten EN te gaan trouwen. Dus daar zit ik dan. Alleen op de bank, met een zak chips en een kop thee, heerlijk te genieten van Temptation Island. Stiekem gniffelend dat dit de reden is waarom ik vrijgezel ben en blijf. Alle mannen zijn honden en alle vrouwen geniepige krengen. Althans zodra je ze aan een riempje legt. Oké, het helpt natuurlijk niet mee dat de opzet van het programma is om “gelukkige” stellen uit elkaar te drijven door ze op een eiland te zetten met tien bloedmooie vrijgezellen.

Nooit trouwen

Hoe dan ook, ik ga nooit trouwen, zoveel weet ik wel. Ik zal nooit ja zeggen tegen iemand om de simpele reden dat ik me niet voor kan stellen dat ik de rest van mijn leven bij dezelfde persoon wil blijven. Dat je samen langzaam wegkwijnt en met de dag lelijker wordt. Ik kan me niet voorstellen dat ik genoegen ga nemen met rondslingerende stinksokken, plasdruppels op de grond en stinkende scheten in bed. Nee dank je!

Sprookjes

Maar mijn dochter is vijf en die gelooft nog in sprookjes, dus zij wel. Maakt haar het wat uit als hij ook met andere meisjes speelt. Dat kan en mag op die leeftijd nog gewoon. Haar prins op het witte paard is gearriveerd en ze leefde nog lang en gelukkig. Althans tot de volgende prins aan komt huppelen die net even wat mooiere knikkers heeft. Want als er een ding is wat we van Temptation Island kunnen leren is dat mooiere knikkers wel degelijk een goed excuus zijn om een punt te zetten achter een relatie! Nu maar hopen dat Temptation Tim nog een bonnetje heeft voor die ring. _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!
Reacties
Categorieën