Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Helga: Temptation Island

2 min
Ik moet iets bekennen. Ik heb een guilty pleasure waar ik wekelijks een verse dosis van binnen krijg. Met veel plezier kijk ik namelijk naar Temptation Island. Oké, ik weet dat het niet echt intellectueel hoogstaand is, sterker nog, je kunt je hersens bij deze vorm van (leed)vermaak gewoon volledig uitschakelen, maar ik hou ervan. Elke week zet ik de popcorn klaar en geniet ik van alle ontwikkelingen.

Het format

Het format is eigenlijk vrij simpel. Zet vier stellen, gesplitst van elkaar op een mooi en tropisch eiland, gooi daar een aantal begeerlijke vrijgezellen bij in de mix en je hebt gegarandeerd knallende televisie. De stellen moeten zich negen dagen bewijzen door niet aan de verleiding toe te geven. Je hoort het goed, voor NEGEN hele dagen moeten ze hun handen thuis zien te houden. Sommigen hebben al zes jaar een relatie en moeten gewoon langer dan een fucking week (SHOCKING) hun hormoontjes onder controle houden. Dat moet te doen zijn toch? Althans, dat zou je zeggen….

Niets is minder waar

Vooraf worden er, vaak door de dames, regels opgesteld. De een nog belachelijker dan de ander. Zo verwachten deze schone slapers dat de heren minimaal een armlengte afstand houden. Want ja, dat doen ze in het dagelijks leven ook bij elke vrouw? De regels worden dan ook vaak binnen een dag overboord gegooid. Vervolgens worden de beelden, met behulp van wat slim knip-en-plak werk zo gemonteerd alsof het lijkt dat er heel wat aan de hand is met jouw prins(es) op het witte paard. Hoe meer dagen er passeren, hoe heftiger de zogenoemde kampvuur beelden worden. Alle liefde wordt direct ingeruild voor haat en wraak en dat allemaal omdat “jouw” mannetje durft te zeggen dat er “meer visjes in de zee zwemmen”. Echt het lef! Gewoon meer vissen. In de zee? Serieus, het disrespect druipt ervan af! JIJ en alleen JIJ bent zijn visje! Die opmerking is uiteraard vele malen erger dan wanneer hij zijn lul in een of andere druiperige grot zou steken (cynisme weer uit). En ik smul dus ondertussen van de popcorn en de tranen rollen over mijn wangen van het lachen.

En dan de wraak, heerlijk!

Bij het volgende kampvuur ziet jouw partner dat jij zijn zin van de visjes herhaalt en voor het gemak is hij even vergeten dat hij dat zelf gezegd heeft. De context waarin hij het zei was namelijk totaal niet belangrijk of serieus en dat gesprek was hij binnen vijf minuten alweer vergeten. Maar als hij jou dat hoort zeggen…. Nou, dan, dan, dan… Tja, dan zit er eigenlijk maar 1 ding op en dat is inderdaad die lul in die druiperige grot steken. Die beelden ziet meisje lief dan weer en terwijl zij in tranen uitbarst staat er voor haar alweer een vrijgezel in de rij om die tranen te drogen. Uiteraard ook het liefste met zijn piemel. Maar die vrijgezellen geven echt om je hoor! Het is voor hen echt GEEN spelletje! Payback is a bitch of zoiets. En zo sneuvelt er weer een relatie omdat er nu eenmaal meer visjes in de zee zwemmen. Tja, dat moeten dan wel verdomd leuke visjes geweest zijn!

Filmpje, screenshot: YouTube - RTL XL

Reacties
Categorieën