2 min

Marleen: Foute mannen en hufters?

2 min
Dat Meneer geliefd is bij mijn omgeving is jullie vast en zeker niet ontgaan. Wanneer ik tijdens mijn lunchpauze dan weer eens zeur over de ‘niet opgeruimde sokken en dat Meneer voor de 3e keer in die week laat thuis was’ word ik meteen keihard afgestraft. ‘Steun Meneer’ wordt er dan geroepen, terwijl de dames in kwestie hierbij ook hun vuisten in de lucht gooien. ‘Marleen, jij mag en zal niet klagen over een man als Meneer’. Okay okay, ik stop al!

Foute keuzes

Met de nodige vrijgezellen om mij heen (als ik cupido zou zijn dan zou ik overuren uren draaien) krijg ik dit nogal vaak naar mijn hoofd geslingerd. En ik snap het ook wel, allen zijn het stuk voor stuk leuke dames (en heren), maar toch wil het qua relaties niet zo lukken. De opmerking ‘Alle mannen zijn hufters!’, wordt dan ook veelvuldig gebruikt. Maar pas op, vrouwen kunnen ook duiveltjes zijn hoor! Niet alle mannen zijn hufters. Zeker niet. En zeg nou zelf, hebben we allemaal niet eens te maken gehad met een ‘Foute Man’? Of eigenlijk zeg ik dat verkeerd want, foute mannen bestaan niet, foute keuzes wel. Natuurlijk zijn er mannen die jou op het verkeerde been zetten, maar wij vrouwen zijn gelukkig uitgerust met een hele goede intuïtie. Zeg maar gerust de Ferarri onder de onderbuikgevoelens.

Gebruik die middelvinger

En als je er na een paar dates achter komt dat het wel een hufter is, ren weg. Heel hard. Hoe pijnlijk en frustrerend dan ook. Gebruik die middelvinger, hij zit er tenslotte niet voor niets! Koop een bak ijs, veel chocolade en huil uit bij vriendinnen. Trial and Error. En zeg niet dat ik makkelijk praten heb, zo lang zijn Meneer en ik nog niet samen. Er is nog een heel leven vóór Meneer geweest. Een leven inclusief vallen en opstaan, maar daardoor besef ik mij wel hoe fijn het is om met iemand als Meneer samen te zijn.

Een man en zijn grot

‘Marleen, waarom kom ik nou geen leuke man tegen?’. Goh, als ik dat wist, dan had ik er wel een boek over geschreven. Maar nee, ook ik heb daar geen antwoord op. Wel weet ik dat in de prehistorie, de mannen de vrouwen die ze leuk vonden gewoon de grot in sleepten. Geen gedoe met Whatsapp, dates of bloemen. Gewoon een man en zijn grot. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Maar ja, als je niet geboeid afgevoerd wil worden lijkt het mij verstandig om het niet op die manier aan te pakken. En laten we eerlijk zijn, we hebben dan ook nog best wel wat eisen, of tenminste, als ik voor mijzelf spreek. Er moet een ‘goeie kop’ opzitten (en het is fijn als de rest van het lichaam daar op aansluit), hij moet gemotiveerd zijn, positief in het leven staan, ambitieus zijn, een leuke vriendenkring hebben en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Softie

Wat ik wel opvallend vind is dat wanneer ik aan de vrijgezelle dames vraag wat zij zoeken in een man, dat bijna iedereen zegt: ‘Ik wil geen softie, ik verveel mij namelijk bij een lieve man’. Serieus? Hoe kun je een lieve man nou saai vinden? Meneer heeft bewezen dat je lief kunt zijn, zonder het label ‘softie’ te krijgen. Want als wij in een plensbui belanden en er is maar één paraplu, dan loopt Meneer in de regen. Dan ben je echt lief. En stoer. _________________________________ Lees hier alle blogs van Marleen!
Reacties
Categorieën