Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Marleen: Wandelende Mannen Encyclopedie

2 min
Als het daten overgaat in een relatie, is het natuurlijk heel fijn als de wederhelft wordt geaccepteerd door jouw omgeving. En andersom geldt dit natuurlijk ook. Gelukkig is Meneer erg geliefd bij mijn vriendinnen. Vooral bij de vriendinnen waarbij het daten stroef verloopt of waarbij de relatie net verbroken is. Naast dat Meneer namelijk een hoog aaibaarheidsgehalte heeft, wordt hij ook vaak gebruikt als wandelende Mannen-Encyclopedie.

De wanhoop in zijn ogen

Van ‘Waarom heeft mijn date na 3 dagen nog steeds niets van zich laten horen?’ tot ‘Wil jij even dit appje lezen en mij uitleggen wat hij hiermee bedoelt?’. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is weleens gevraagd aan Meneer. Soms zie ik de wanhoop in zijn ogen. Dan zie ik hem denken ‘Hoe kom ik zo snel mogelijk weer in mijn Nothing Box?’ Maar ja, als een vrouw eenmaal haar tanden ergens ingezet heeft, dan is er geen ontkomen aan. Dus hup, open die Relatie Box en antwoorden maar! Hoopvol naar mij kijken heeft geen zin, ik ben een vrouw, ik snap mijzelf niet eens. De liefde voor Meneer gaat ver. Zelfs zo ver dat mocht ik komen te overlijden, Meneer al is vergeven aan één van mijn vriendinnen. Ondertussen heb ik hem hiervan maar even op de hoogte gebracht om misverstanden bij het oplezen van mijn testament te voorkomen.

Resting Bitch Face

Dat tegenpolen elkaar aantrekken is bij ons wel duidelijk. Ik ben geboren met een Resting Bitch Face en mijn aaibaarheid is in de meeste gevallen uberhaupt niet eens te meten. Dat ik het leven heel zwart-wit benader, helpt hier ook niet altijd bij. En in een koppige bui dan ook nog naar Meneer schreeuwen ‘word jij dan ook eens boos joh!’ laten we ook maar achterwege. Gelukkig wordt een positieve eigenschap ook weleens benoemt: ‘Jij kunt best wel als een bitch overkomen, maar doordat je erbij lacht komt het minder streng over’. Nu ik dit zo aan het typen ben, bedenk ik mij dat dit uiteraard helemaal geen compliment is. Fail.

‘Alles kan kapot’

Een wederhelft die zo lekker in de groep ligt is fijn, heel fijn. Maar als mijn vriendinnen zien hoe leuk Meneer is, dan zien alle vrouwen in de kroeg dit natuurlijk ook. En niet alleen in de kroeg, maar ook op het werk, sport en in de Albert Heijn. Ik hoor je lachen, maar onderschat het boodschappenflirten niet! En een koppige Resting Bitch Face met een zwart-witte tunnelvisie moet dan verdomde goed haar best doen om interessant te blijven. Ik weet hoe het werkt. Want iedereen die weleens klaagt over het gedrag van mannen onder elkaar, heeft zich vast nog nooit gemengd in een gesprek tussen meerdere (soms aangeschoten) vrouwen. Van ‘Ik zou Dave Roelvink wel doen’ tot keihard ‘Alles kan kapot’ roepen als er een mooie man langsloopt in de kroeg. Onderschat Ons Niet. Maar Dan Ook Echt Niet. Veel mannen zijn niet heilig, maar nog veel meer vrouwen al helemaal niet. En dan komt het toch echt aan op vertrouwen en weten wat de grens is.

‘Wat ben ik toch blij’

Gelukkig hebben wij vrouwen naast een Ik-zou-Dave-Roelvink-wel-doen-kant ook een hele lieve en gevoelige kant. Zo’n kant waarbij we in de kroeg eens om ons heen kijken en dan ‘Wat ben ik toch blij met mijn vent in plaats van al deze pannenkoeken hier’. Zo’n kant waarbij je tijdens een eetdate met vriendinnen jouw joker inzet zodat je eerder naar huis kunt om tegen dat warme mannenlijf aan te kunnen kruipen. Had ik al gezegd dat Meneer erg geliefd is?? _________________________________ Lees hier alle blogs van Marleen!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën