Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Marleen: De draak met de groene ogen

2 min
“Waarom moet hij toch áltijd naar andere vrouwen kijken?”, mijn vriendin ontploft bijna van woede als ze dit tegen me zegt. Ik voel medelijden en tegelijkertijd vraag ik me af: Is dit jaloezie? Is zij jaloers op al die andere vrouwen die hoogstwaarschijnlijk meer aandacht van haar vriend krijgen dan zij ooit heeft gekregen?

Het Jaloezie-monster

Ergens snap ik haar wel, als jij met jouw wederhelft over straat loopt en hij door elke vrouw die passeert een nekhernia oploopt, dan doet dat weinig goeds voor jouw humeur en zelfvertrouwen. Daarnaast groeit jouw onzekerheid met de seconde. En voor je het weet is hij daar: De Draak Met De Groene Ogen, oftewel: het Jaloezie-monster.

Jaloezie is houden van

Volgens relatietherapeuten kan een goede relatie niet zonder jaloezie. Jaloezie laat ons zien hoeveel we van onze partners houden en soms komt het de relatie zelfs ten goede! Dit geldt niet voor De Draak. Als De Draak jouw lichaam heeft overgenomen zie je overal om je heen mensen die leuker, aardiger en knapper zijn dan jij. Jouw wederhelft hoeft maar even te lachen naar iemand van het vrouwelijke geslacht en je voelt de jaloezie meteen vanuit je tenen omhoog kruipen, op zoek naar die dikke kloppende ader in jouw nek.

Mijn draak

Gelukkig heb ik mijn eigen draak na heel wat jaren redelijk onder controle. Af en toe een sarcastische opmerking en Meneer weet dat hij de grens heeft bereikt, dit werkt prima! Toch vond er laatst toch een ware ‘Unleash the dragon’ plaats waarbij de groene ogen zelfs waren geëvolueerd in een rood doorlopen versie. Bij het parkeren van de auto zag ik het al meteen, een mooie dame met lang blond haar bevond zich in de fietsenstalling van ons appartementencomplex. Stiekem keek ik naar Meneer en… ja. Duidelijk. Hij heeft haar ook gezien. Ik gaf Meneer de opdracht om de zwaarste boodschappenkrat naar binnen te dragen, in de hoop dat hij al zijn aandacht hierbij nodig had. Dat mannen niet kunnen multitasken is dus bij deze een fabel. Meneer had alles perfect onder controle, zowel het tillen van de veel te zware krat als het richten van zijn vizier op deze dame. Hoe dichter we bij de fietsenstalling kwamen, hoe meer zijn hoofd van richting veranderde. In háár richting welteverstaan.

Afgeleid door vrouwelijk schoon

Met de huissleutel in m’n hand liep ik voorop. Vrouwen hebben ogen in hun achterhoofd dus ik hield Meneer nog steeds in de gaten. En hij mij. Niet. Terwijl ik net het knopje van de lift wilde indrukken, hoorde ik een hard knal achter me. Meteen daarop volgde enkele kleine ‘plof-geluiden’. Meneer was, afgeleid door het vrouwelijk schoon, met krat en al tegen een grote witte paal aangelopen. Met als gevolg een kapotte krat en diverse boodschappen die de klap niet aankonden en her en der op de grond verspreid lagen. Sommige levensmiddelen bevonden zich zelfs in een gele substantie want ja, ook de eieren moesten het bezuren. Daarnaast had het krat door alle vrijgekomen G-krachten een zwarte streep achtergelaten op de maagdelijk witte paal. Op zo’n moment komt De Groene Draak niet vanuit de tenen omhoog kruipen, nee, het weet meteen zijn weg te vinden naar die dikke, kloppende ader in mijn nek. Ook mijn hersenen krijgen op zo’n moment last van een soort kortsluiting en is er alleen nog maar ruimte voor negatieve gedachtes. En toch, terwijl ik Meneer daar zo zag staan, hulpeloos en schaapachtig kon mijn lichaam nog maar één ding doen: Lachen! Heel hard lachen! Ik denk dat ik moet toegeven dat de relatietherapeuten misschien wel gelijk hebben, een beetje jaloezie is best goed voor een relatie!

_________________________________ Lees hier alle blogs van Marleen!

Foto: Flickr - Aztlek

Reacties
Categorieën