Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Marleen: Het wordt een hele klus

2 min
Vinden jullie elkaar leuk? Check! Of jullie van elkaar houden? Dubbelcheck! Of jullie ook echt bij elkaar horen? Check out.. En die laatste vraag... dat is me er één! Want ja, hoe kom je hier nou achter? Er zijn natuurlijk meerdere manieren om jullie relatie te testen, zo had ik het eerder al over de samenwoon-test en de test op het gebied van samen op vakantie. Nou ik heb er nog één: Samen klussen!

Samenwerken of laten werken

Problemen, klein of groot, komen altijd wel voor tijdens het klussen. De perfecte kans om te ervaren hoe jij en jouw wederhelft met de diverse situaties omgaan. Daarnaast is het ook altijd weer afwachten hoe handig iemand is en of hij of zij kan samenwerken. Zo help ik geregeld bij het ophangen van een schilderij of plank. Misschien is ‘help’ eigenlijk iets te overdreven; ik hou namelijk de stofzuiger vast. 9 van de 10 keer vergeet ik deze ook nog zelfs aan te zetten waardoor ik een ‘Marleen, ik doe het zelf wel’ naar mijn hoofd geslingerd krijg. ‘Prima, missie geslaagd’, denk ik dan! Laat mij, als organisatietalent, de boel maar regelen. Op m’n gemak iedereen aan het werk zetten met een koekje in mijn hand. Zo klus ik het liefst.

"Is het misschien een idee..."

Op deze manier kan ik Meneer bovendien goed in de gaten houden en af en toe een zin starten met ‘Mop, is het misschien een idee..?’ En nee, vaak is dit geen goed idee, Meneer vindt het namelijk niet fijn om tijdens een klus onderbroken te worden. En dat respecteer ik, dus neem ik nog een koekje. Belangrijk detail: Ik ben de dochter van een echte Hornbach-man. Zo iemand die, als het had gekund, nog zijn eigen wiegje in elkaar getimmerd zou hebben. Jammer genoeg heb ik zelf het plezier, die de beste man heeft tijdens het klussen, tot nu toe nog niet mogen ervaren.

Meten is weten

Als perfectionist maak ik me ook nog eens druk om de troep die ontstaat tijdens de diverse werkzaamheden. Sommige klussen kunnen dus ook maar beter geklaard worden als ik me niet in of rondom het appartement bevind. Zo besloot mijn Meneer eens, in mijn afwezigheid, de gordijnen op te hangen. Alles was tot in de millimeters opgemeten, de gaten geboord en de juiste schroeven waren aangeschaft. Niets dat hier nog fout zou kunnen gaan. Tenminste dat zou je denken. Nou vergeet het maar!

Designergordijnen met een antikraak-uitstraling

Toen Meneer het laatste gordijnhaakje ophing, van het trappetje afkwam en alles eens van een afstandje bekeek, vroeg hij zich af ‘waarom hij niet op de hoogte was van de nieuwe trend op het gebied van gordijnen’? Want wat bleek? Al die gaten die zo nauwkeurig waren gemaakt, de potloodstreepjes die hij in opperste concentratie en met de tong uit zijn mond had geplaatst, bevonden zich in het verkeerde, hogere, kozijn. Het resultaat; de gordijnen hingen hierdoor zo’n 25 cm boven de vloer. Fijn als je in het bezit bent van zo’n robotstofzuiger die er nu ‘lekker onder door kan’. Niet fijn als jouw dure designergordijnen nu een antikraak-uitstraling hebben. Nu, vele maanden later, zit ik nog steeds opgescheept met een stuk hout dat lijkt te zijn overgenomen door houtwormen. Toch laat het voorlopig nog even zo, want als ik ernaar kijk moet ik stiekem weer even lachen, ook deze test hebben we weer gehad! En dat het ook heel anders kan gaan blijkt maar weer, bij 1 op de 10 relaties loopt het samen klussen namelijk uit op fikse ruzies.. ‘Koekje erbij?’. _________________________________ Lees hier alle blogs van Marleen!

Foto: Shutterstock - StefanoLunardi

Reacties
Categorieën