Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Marleen: Hoe overleef je jullie eerste vakantie?

2 min
Voor de meeste van ons is het bijna zover: zomervakantie! Grote kans dat het voor de personen met een relatie een vakantie met zijn/haar wederhelft zal worden. En bij het woord vakantie denk je waarschijnlijk aan zon, plezier en relaxen. Het eerste waar ik echter aan denk is ‘uitdaging’. Want dat is namelijk wat het is als je van plan bent om met mij op reis te gaan.

Help: Teennagels lakken, bikinilijn up to date houden

Daar waar anderen nog even op zoek gaan naar de perfecte strandjurk, ben ik alleen maar bezig met: ‘help, ik moet m’n teennagels nog lakken’, ‘wat als ik een grote boodschap moet’ en ‘hoe zorg ik dat m’n bikinilijn er na twee dagen niet al uitziet als een soort beschuit met roze muisjes - maar dan zonder het beschuit?’. En dan hebben we het nog niet eens over het inpakken van de koffer of het boeken van een reis! Wie ik de schuld geef van al deze gedachten? Mijn perfectionisme! Een bepaalde mate van perfectionisme is prima; ons huishouden is georganiseerd, de administratie is op orde en voor elke outfit heb ik bijpassende oorbellen. Maar als perfectionist op vakantie gaan, dat is hard werken hoor! Daarnaast heb ik soms ook van die buien dat ik zelfs niet met mezelf door één deur kan, laat staan met nog een ander persoon. En ik kan je vertellen, geen buienradar die je hiervoor kunt raadplegen dus voor iedereen die met mij op reis gaat: je bent gewaarschuwd!

Water en vuur

Wat reizen betreft zijn Meneer en ik net als water en vuur. Daar waar ik het liefst van te voren wil weten hoe een dag eruit gaat zien en welke bus of trein we moeten nemen, vindt hij het eventuele gedwaal best avontuurlijk en als het dan niet gaat zoals het moet, dan ‘moet het zoals het gaat Marleen’. Vorig jaar gingen Meneer en ik de uitdaging aan, onze eerste vakantie samen. En dit avontuur begon al zeer positief: de reis was binnen 15 minuten geboekt, mijn koffer ging in één keer dicht en zowel mijn nagels als teennagels waren voorzien van de perfecte kleur en glans. Daarnaast waren we op tijd op het vliegveld, had de vlucht geen vertraging en was er zelfs nog even tijd om gezellig samen wat te drinken en te proosten op een fijne vakantie.

Blijven communiceren Marleen

Eenmaal gearriveerd op het mooie eiland maakte ik een afspraak met mijzelf: ‘blijven communiceren Marleen en zorg dat je de beste versie van jezelf bent’. Na een paar maanden samen had ik namelijk al geleerd dat ik het moest melden als ik Code Oranje voelde aankomen, zodat Meneer wist dat hij me even met rust moest laten. Tijdens onze vakantie zou dit in ieder geval geen obstakel mogen vormen. En inderdaad, als je aangeeft dat je ‘even een momentje voor jezelf wilt’, weet de ander waar hij aan toe is en kun je een eventuele vakantieruzie voorkomen.

Zorg voor mooie herinneringen

Een van de belangrijkste momenten wat communicatie betreft was toen hij na een meningsverschil zei: ‘Marleen, als je nu zegt hoe ik anders kan doen, dan kan ik het de volgende keer beter aanpakken’. Is het dan echt zo makkelijk? Is communicatie die welbekende sleutel tot een fijne relatie? Ik ben van mening dat dit inderdaad de sleutel is, maar dan wel één van de meerdere sleutels. Want wat heb je aan communicatie zonder plezier, vertrouwen, acceptatie en geloof in elkaar? Blijf dus allemaal vooral praten met elkaar, maar vergeet niet om ook te genieten en te zorgen voor mooie herinneringen. Dikke kans dat je relatie deze vakantie zal overleven! Pasa buenos vacaciones!   _________________________________ Lees hier alle blogs van Marleen!

Foto: Shutterstock - Strahil Dimitrov

Reacties
Categorieën