Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Marleen: Praatgroep voor kavelkopers

2 min
Nadat ik eerder al schreef over dat Meneer en ik (nog) niet bezig zijn met het onderwerp trouwen en gezinsuitbreiding, was het gelukkig even rustig en werden we minder vaak lastiggevallen met vragen als ‘heeft hij je al gevraagd’ of ‘wanneer komt er een klein Meneertje?’. En die rust was heerlijk! Maar nu we druk op zoek zijn naar een andere woning, denkt iedereen juist weer dat we dit doen omdat er een gezinsuitbreiding aan zit te komen. Vermoeiend. Dat sommige huizen die we bezoeken meer dan 4 slaapkamers hebben, werkt ook niet echt in ons voordeel. Want ja, ‘die kamers moeten natuurlijk wel gevuld worden!’. Gevuld met kleding en boeken ja, maar dat schijnt nog niet iedereen te kunnen bevatten.

Slaapkamers vullen met kleine Meneertjes

Leuk hoor, die nieuwbouwwoningen in de jaren ’30 stijl, maar ze zijn allemaal zo allemachtig groot! Iedereen die denkt dat we al de slaapkamers gaan vullen met kleine Meneertjes, vergeef ik dan ook wel een beetje. Waar zijn de woningen die net groot genoeg zijn voor Meneer en Mevrouw én dan ook nog in de jaren ’30 stijl? Een luxeprobleem, dat weet ik! Maar goed, ook luxeproblemen, zijn problemen. Toen we dan ook eindelijk ons droomhuis hadden gevonden (gelukkig met ‘maar’ drie slaapkamers waardoor we konden uitleggen dat het een kledingkamer, slaapkamer en werkkamer zouden gaan worden) was het dan ook des te meer balen dat een andere geïnteresseerde een hoger bod had uitgebracht. Bam, dag droomhuis!

De moderne 30-er

Ondertussen is de oplossing gevonden: we gaan eens onderzoeken of het wat voor ons is om een kavel te kopen en daar ons droomhuis op te laten zetten. Een huis voor de moderne 30-er, zonder gezinsuitbreiding. Maar ondertussen roept dat ook alweer de eerste vragen bij mij op: ‘wat voor druk legt dit op een relatie?’. Er gaat tijdens het bouwen of ontwerpen altijd wel iets fout, maar hoe ga je daar als stel mee om? Om Meneer maak ik mij geen zorgen, hij is (zoals jullie ondertussen wel weten) de Rust Zelve. Maar ik? Miss Ongeduld. Ik irriteer me al aan mensen die geen bordje achter hun boodschappen leggen op de kassaband, dus over bouwfouten wil ik niet eens nadenken.

Cursusavonden

Bestaat er niets zoiets als een praatgroep voor kavelkopers? Of cursusavonden over relaties & nieuwbouwwoningen? Het kopen van een nieuwbouwwoning vond ik als single al een hele uitdaging, terwijl ik toen niet eens hoefde na te denken over de indeling etc., de architect was zo lief geweest om dit allemaal al uit te werken. Maar ja, onder het mom van ‘no risk, no life’, gaan we maar eens kijken hoe ver wij komen met dit plan. Kom tijd, komt raad. En niet geschoten is altijd mis. En ja, zo kan ik nog wel even doorgaan met alle spreuken, maar daar wordt natuurlijk geen huis mee gebouwd.

Sleur doorbreken?

Ondertussen laten we ons goed voorlichten, zoeken we naar andere stellen die hetzelfde in het leven staan als wij en gaan we op zoek naar tips van andere nieuwbouwliefhebbers. We hebben in ieder geval weer genoeg extra gespreksstof en dingen om over na te denken (tip voor stellen die de sleur in hun relatie willen doorbreken: koop een kavel!) Mocht je dit lezen en twee rechterhanden hebben of klussen hebben als hobby? Je komt als geroepen! _________________________________ Lees hier alle blogs van Marleen!

Foto: Shutterstock - Luna Vandoorne

Reacties
Categorieën