Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Marleen: Het voorbereiden van een verre reis is ook een reis

2 min
Hoe ver zou jij gaan om jouw relatie te redden? Waar ligt voor jou de grens? Sommige koppels gaan wel erg ‘ver’ om te redden wat er te redden valt. Ver weg van huis welteverstaan. De ‘save-cation’ of de ‘hail mary-moon’ wordt steeds vaker gebruikt als laatste redmiddel voor een relatie die eigenlijk stiekem toch wel ten einde loopt.

Wat zou jij doen?

Of ik ook een verre reis zou maken om m’n relatie te redden? Ik vind het een twijfelgeval. Ik snap wel dat het vertoeven op een mooi eiland, voorzien van heerlijke cocktails en een zon die altijd schijnt jouw relatie een flinke boost kan geven. Daarnaast is het ook fijn als jij en jouw wederhelft heerlijk een paar dagen/weken samen kunnen doorbrengen en alle deadlines achterlaten in Nederland. Of is juist het tegenovergestelde het geval? Raak je misschien wel geïrriteerd door elkaars continue aanwezigheid, het verplichte gezellig doen en de onvoldoende gespreksstof? Maar ja, als het niet werkt, dan heb je het in ieder geval geprobeerd! Toch?

Het financiële gedeelte

Voor mij en Meneer staat er ook een verre reis op de planning. Niet om onze relatie te redden, maar om ook daadwerkelijk te genieten van al het moois wat de wereld ons te bieden heeft. En niet alleen het samen reizen is spannend, ook de voorbereidingen zijn een uitdaging. Het begint allemaal met de grote vraag; ‘Hoeveel willen we uitgeven aan deze reis?’. Na het boeken van tickets, een camper en diverse upgrades lijkt het namelijk net alsof mijn spaarrekening drie liter Modifast heeft genuttigd. Dag financiële buffer. Dag inkomsten (onbetaald verlof). Hallo mooie herinneringen!

Slaapzalenfobie

Hierna begint stap twee; waar gaan we overnachten? Meneer heeft namelijk helemaal geen problemen met een slaapzaal bestaande uit 8 stapelbedden en het delen van douche of wc. Nu is het zo dat ik ook geen probleem heb met 8 stapelbedden. Wel als 6 van deze bedden zijn gevuld met onbekenden. Het delen van een douche, daar kan ik me nog overheen zetten, het delen van een wc.. niet. Als het aan mij ligt dan overnachten we in een luxe hotel met een wc waar ik, als ik wil, de hele dag op kan zitten zonder gestoord te worden. Gelukkig heb ik het niet altijd voor het zeggen, want dan zou onze wereldreis al eindigen in Drenthe. Mét rugzak, maar platzak. Geen tropisch eiland, mooie stranden of kangoeroes (Dierenpark Emmen telt niet mee!). Gelukkig snapt Meneer mijn slaapzalenfobie en zijn er nog genoeg andere mogelijkheden wat overnachten betreft.

Gaan we links of rechts?

Dan volgt stap drie; gaan we links of rechts? Natuurlijk wil je allebei wel wat ‘cultuur opsnuiven’, door bijvoorbeeld musea of kerken te bezoeken. Maar ik denk dat het niet meer dan normaal is dat er in de dagplanning ook nog wat ruimte overblijft voor jouw wensen en die van jouw wederhelft. Een tornado zien of zwemmen met haaien staat tenslotte niet bij iedereen op zijn/haar bucketlist (bij mij dus wél!).

Backpack inpakken

Een andere belangrijke stap is het inpakken van m’n backpack. Dit heeft voor de rest geen invloed op onze relatie, maar ik heb zo’n vaag vermoeden dat hoe lichter mijn backpack, hoe beter mijn humeur. Op diverse travelblogs zag ik zelfs al de tip ‘afritsbroek’ voorbijkomen, ‘are you kidding me?’. Gelukkig brengt het vliegtuig ons naar zonnige bestemmingen en is die bikini een stuk lichter dan een winterjas. Ik heb zelfs besloten dat ik m’n föhn en bus haarlak thuislaat, zijn jullie nu niet trots op me? Hong Kong, Sydney, Nieuw Zeeland, De Cook Eilanden en Los Angeles, here we come! _________________________________ Lees hier alle blogs van Marleen!

Foto: Flickr - Shena Tschofen

Reacties
Categorieën