2 min

Helga over tv-programma De bachelor

2 min
Weer zo’n programma waarbij ik de popcorn tevoorschijn haal en me smakelijk laat vermaken door het date-leed van een ander. Een paar jaar geleden stond ik daar zelf en ik voel met de dames mee. De spanning, de camera’s, de drama en het onderlinge venijn. Het hoort er allemaal bij.

Knip- en plakwerk

Ik weet ook dat meer dan de helft in scene is gezet of met behulp van leuk knip- en plakwerk in elkaar is gedraaid, maar toch. Elke week geniet ik weer volop. Dit keer heeft de bachelor wel een upgrade gekregen als je het mij vraagt. Mijn bachelor viel beduidend minder in de smaak. Al is hij wel al net zo voorspelbaar als de rest.

De dames

De casting van de dames heeft er voor gezorgd dat er, zoals elk seizoen, een mooie mix van de maatschappij is. Alle kleuren, soorten en maten zijn goed vertegenwoordigd. Voor de casting heeft het bureau zijn bestand eens even flink onder de loep heeft genomen. Menig dame heeft dan ook al eerder haar one minute of fame gehad. Slechts een klein gedeelte heeft zichzelf opgegeven. Zo komt het dus dat je enkele dames kan herkennen. Dat neemt niet weg dat ze wellicht wel echt op zoek zijn naar de liefde.

De zoektocht

De bachelor is een mooie, “normale” man die het zat is om alleen thuis te zitten. Dus gaat hij de zoektocht naar de ware aan terwijl half Nederland toekijkt vanaf zijn of haar luie stoel. Geloof me als ik zeg dat het best lastig is om een echte indruk te krijgen van iemand wanneer er camera’s op je giechel gericht staan, takes die over moeten en een crew eromheen staat die alles in het werk stellen om het perfecte plaatje te creëren.

Over de helft

De zoektocht is nu alweer over de helft en ik ben benieuwd wie hij uiteindelijk gaat kiezen. Al zijn er tot nu toe weinig verrassingen als je het mij vraagt. Vanaf het begin heeft hij er geen geheim van gemaakt op exotische schoonheden te vallen. Het is dan ook niet vreemd dat de twee dames die onder die noemer vallen week in, week uit, moeiteloos door gaan. Ook het feit dat Leonique, een moordwijf als je het mij vraagt, het veld moest ruimen kwam niet als verrassing. Mieke zag ik zelf pas voor de finish “struikelen”, maar ook zij heeft toch echt haar koffers moeten pakken. Misschien was het de iets-wat gênante mama-koffiemok actie die het proces heeft weten te versnellen, who knows.

Nog vijf dames in de race

Met nog vijf dames in de race wordt het nog een spannende wedstrijd. Ik zet mijn geld in op Melanie, maar vlak ook Naddja nog niet uit. De twee exotische, beeldschone dames gaan het ver schoppen is mijn vermoeden. Ik ben bang dat de kinderen van Iris nog wat roet in het eten kunnen gooien en haar kansen daarmee verkleinen. Al kan ik het mis hebben natuurlijk want Stefanie had ik bij ronde 1 al als verloren beschouwd, maar ook zij zit er nog steeds bij. Vlinders fladderen nu eenmaal soms een onverwachte richting op. We zullen zien.

Lichte weemoed

Volgende week ga ik in ieder geval weer kijken en genieten. Met een beetje weemoed denk ik dan weer terug aan de meiden die ik in mijn versie heb ontmoet. Aan de leuke herinneringen en de minder leuke momenten. Zo vergeet ik nooit meer hoe het is om in galajurk, naast de bus te moeten plassen bij het gebrek aan een wc. De kleffe broodjes kaas als avondeten, of de rozenceremonie waarbij je weet ik het hoe lang op te hoge hakken en een tandpasta glimlach op je gezicht moet wachten. Maar ik denk ook terug aan alle lieve meiden die ik toen heb mogen ontmoeten. Want ondanks dat die bachelor niets was en de ervaring niet voor herhaling vatbaar, waren de meiden wel heel leuk. Althans, de meeste in ieder geval. _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën