Happy singles
Happy singles
1 min

True story: Waarom geloven ze niet dat ik gelukkig vrijgezel ben?

1 min
Blijkbaar is het niet mogelijk. Geen denken aan. Gelukkig vrijgezel en nog een bewuste keuze ook? Dat kan in de huidige maatschappij niet, zo heb ik ondervonden. Zelf als ik ze het tegendeel probeer te bewijzen en uitleg dat het vrijgezellenleven ook écht leuk is. Waarom is het zo moeilijk te geloven dat je als vrijgezel ook gelukkig bent en niet perse op zoek bent naar een vaste relatie?

Settelende vrienden

Van mijn hele vriendengroep ben ik, sinds een paar jaar, de enige die vrijgezel is. Mijn vriendinnen hebben zich uit de naad gewerkt om zich de afgelopen jaren in kroegen, op feestjes en zelfs op werk tentoon te stellen aan leuke mannen. Uiteraard met het doel deze te 'scoren' en een enkele keer liep dit uit in een relatie. Nu zijn we allemaal de dertig gepasseerd en hebben alle meiden inmiddels een vaste relatie en ligt de focus op trouwen, huisdieren, kinderen krijgen en verhuizen naar een wat rustiger plekje buiten de stad. Iedereen, behalve ik.

Doe mij maar een goede carrière

Afgelopen jaren heb ik me vooral gericht op mijn studie, carrière, vrienden en familie. Daten en het krijgen van een relatie is voor mij nooit belangrijk geweest. Toch pinkte ik op elke bruiloft een traantje weg, ben ik dolenthousiast als een vriendin in verwachting is en ben ik de meest fanatieke housewarming bezoeker. En dit allemaal oprecht, voor hen. Voor mezelf zie ik dit plaatje niet echt voor me, in ieder geval niet perse nu. Ik wil liever mijn pijlen richten op een mooi carrièrepad en ik was altijd in de veronderstelling dat de dierbare om me heen dit begrepen. Echt begrepen.

Vincent

Toen ik een paar weken terug een goede oude vriend tegen het lijf liep hadden we gelijk weer dezelfde klik als vroeger. We lachte de hele avond en uiteindelijk hebben we samen tot 4:00u in de stad doorgebracht. Geen intimiteit, gewoon goede vrienden en veel lol. De dag daarna vertelde ik dit verhaal aan mijn vriendinnen, maar schrok van de reacties: "Wat cool, wanneer ga je hem weer zien?", "Misschien wordt het wel wat, zou toch echt een giller zijn", "Ik heb echt het gevoel dat dit meant-to-be is hoor" en "Ik gun je echt een leuke relatie".

Bewust vrijgezel

Waarom gaan mensen er vanuit dat iedereen op zoek is naar een vaste relatie? Is het onmogelijk om als vrijgezel gelukkig te zijn? Of dat het ook een keuze kan zijn om als vrijgezel door het leven te gaan? Ik was echt in de veronderstelling dat ik begrepen werd, maar sinds dit voorval voel ik me er een beetje alleen voor staan. Ooit zal ik vast in een leuke relatie belanden, maar dan zal dat moment zich vanzelf aandienen. Voorlopig ben ik happy single, geniet van mijn werk, het leven, vrienden en familie! Elke dag.    

Foto: Shutterstock - Andresr Vanwege privacyredenen zijn alle namen gefingeerd

Reacties
Categorieën