Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

True story: Ik ben jaloers

1 min
Jaloers zijn is lastig, zowel voor degene die jaloers is als voor de desbetreffende partner. Aimee is dusdanig jaloers dat ze zichzelf soms niet meer in controle heeft. Vandaag haar verhaal.

Jaloers zijn is niet makkelijk

Ik merkte pas dat ik jaloers was toen ik mijn eerste vriendje kreeg. Destijds was ik 15, ik zat in de pubertijd, had pukkeltjes en was onzeker. Daan was populair, had veel aanspraak op school. Dat hij voor mij koos voelde enerzijds vleiend, maar aan de andere kant ook als een belasting. Hoe moest ik er nou voor zorgen dat hij mij leuk zou blijven vinden en dat hij niet naar een ander zou gaan? Mijn onzekerheid werd groter en ik werd jaloers als hij met andere meisjes kletste.

Ik controleer de telefoon en e-mail van mijn vriend

Tegenwoordig heb ik al 4 jaar lang een vaste relatie. Het gaat goed tussen ons en als ik eerlijk ben heb ik ook geen echte reden om jaloers te zijn. We hebben weinig ruzie en mijn vriend is ook nog nooit vreemdgegaan. Toch heb ik de behoefte om mijn onzekerheid, die elke keer weer de kop op steekt, weg te nemen door zijn telefoon en e-mail te controleren. Zo weet ik zeker dat hij geen contact heeft met andere vrouwen. Ik verwacht nooit dat ik iets zal ontdekken, maar als ik het niet controleer wordt ik helemaal gek. Dan blijf ik achterdochtig en twijfelen.

Tijdens het uitgaan

Als we naar de kroeg gaan heeft mijn vriend regelmatig aanspraak van andere vrouwen. Hij is erg open dus blijft altijd een praatje maken. Als ik dat zie kan ik me niet meer vermaken en blijf ik kijken hoe ze op elkaar reageren. Als hij langer dan 10 minuten met iemand anders praat ga ik er vaak even bijstaan om te vragen of hij iets wilt drinken of hem een kus te geven.

En nu?

Mijn vriend weet dat ik jaloers bent en accepteert het. Al zal hij het niet altijd even leuk vinden. Hij weet niet dat ik zijn telefoon controleer, dat durf ik niet te zeggen. Ik hoop dat het in de toekomst minder wordt, want dat zou een hoop onzekerheid en ongemakkelijke situaties voorkomen.

Foto: Shutterstock - Syda Productions Vanwege privacyredenen zijn alle namen gefingeerd

Reacties
Categorie├źn