Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Anna: "Ik zou wel eens naar een parenclub willen", zegt hij

1 min
Daar zit ik dan, met het schaamrood op mijn kaken... Hoe kom je zo ver dat je - na al 7 jaar een relatie te hebben - elkaar door en door denkt te kennen, ineens samen besluit om een experiment aan te gaan?! Van je monogame relatie een open relatie te maken?

Hij heeft het zojuist gezegd

“Nu we toch zo open en eerlijk zijn naar elkaar..”, zegt P., “ik zou wel eens een parenclub van binnen willen zien.” En ja, zo zit ik dus met het schaamrood op mijn kaken naast mijn lief P. op onze grote loungebank. “Uhm, ik eigenlijk ook wel”, beken ik schoorvoetend, terwijl ik naar de punt van mijn linkerschoen kijk.

Spannend maar onzeker

Allerlei gedachten en gevoelens dwarrelen door mijn hoofd. Ik vind het spannend maar het voelt ook onzeker en.. en.. "Ik weet het even niet te concretiseren", zeg ik hem. “Maar we hoeven ook niet NU te gaan schatje”, lacht P. mij toe. Ik lach terug en beken wat onwennig dat ik het stiekem wel spannend vind. De gedachte aan een andere man of samen met een ander stel. Het voelt onwennig, bloot, maar ook fijn om zo open en eerlijk met elkaar te communiceren.

Eergisteren waren we nog monogaam

Mijn gedachten gaan terug naar enkele dagen geleden, toen we nog van niets wisten en onze relatie naar volle tevredenheid kabbelde in een monogaam bestaan. Hoewel, naar volle tevredenheid? Zo open en eerlijk zoals we nu communiceren, hoe kwetsbaar we ons opstellen, dat had ik tot op heden niet ervaren. Vaak voelde ik me gereserveerd, haast verlegen om mijn diepste verlangens uit te spreken, om te vertellen over mijn fantasieën, over wat ik opwindend vind. Als een kennis van vroeger me niet verleid had tot het versturen van pikante appjes en verhaaltjes per mail én ik niet zo nonchalant was geweest om mijn mail open te laten staan, dan waren we (nog) niet op het punt beland waar we nu zijn. Maar in deze nieuwe fase van onze relatie vrijen we de sterren van de hemel en ik vind het heerlijk!  

Foto: Shutterstock - Petrenko Andriy

Vanwege privacyredenen zijn alle namen gefingeerd

Reacties
Categorieën