Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

True story: Liefde op het tweede gezicht

2 min
De één wordt aan de lopende band verliefd, terwijl de ander nooit 'de ware' tegenkomt. Hoe weet je eigenlijk of iemand de ware is, moet dat liefde op het eerste gezicht zijn of kan dat ook in een later stadium ontstaan? Sandra werd verliefd op een oude vriend. Ze had nooit beseft dat liefde op het tweede gezicht bestond en deelt daarom haar verhaal.

Liefde op het eerste gezicht

Ik was typisch zo'n meisje die geloofde in liefde op het eerste gezicht. Zo was het immers ook gegaan toen ik, in 4 havo, Stefan leerde kennen. Zijn ouders waren verhuist en hij was nieuw op onze school. Al vanaf het eerste moment dat ik hem zag kreeg ik kriebels in mijn buik en mijn pijlen waren op hem gericht. Ook later, in mijn studententijd, voelde ik altijd direct tot wie ik me aangetrokken voelde en duidelijker nog, tot wie niet. Ik had veel mannelijke vrienden, maar dat was vooral 'gezellig' en bij hen wat ik 'one of the guys'. Een scharrel of vriendje ontmoette ik vaak in de kroeg waarbij de vonk direct oversloeg.

31 & single

Toen ik 30 was begon bij mij de onrust toe te slaan. Toen ik jong was dacht ik op mijn dertigste getrouwd te zijn, 2 katten zou hebben en met geluk een kindje. Maar niets van dat, ik was 30, woonde in een studio zonder katten en zonder vriend. Ik ging het internet op om de wereld van het online daten te ontdekken. Maar ook daar kwam ik louter de verkeerde mannen tegen.

Verliefd koppel op strand

In de Franse Alpen

Om de winter te doorbreken besloten we met onze groep vrienden van de studietijd een weekje te gaan skiën. Mijn beste vriend, David, ging ook mee. Verder nog twee koppels en een vrijgezelle vriendin. Het was als vanouds erg gezellig en de kroegen van de après-ski wisten wij gauw te vinden. Ook die avond. Het was 1 uur 's nachts en terwijl mijn vriendinnen nog onvermoeid meededen met de 'Cowboys & Indianen' dansjes, zat ik met David op een bankje achterin. Misschien dat de alcohol invloed had, dat het mijn remming wegnam, maar ineens had ik zin om hem te kussen. Niet gewoon een kus, nee een gepassioneerde wilde zoen die zou eindigen in een vrijpartij. Terwijl ik deze gedachte had voelde ik twee warme lippen zich tegen mijn mond aandrukken en David pakte mijn hoofd vast. Zonder twijfel gaf ik me volledig over aan het moment. We zoenden! David en ik. Geen moment dacht ik eraan om dit moment te beëindigen, integendeel. We hebben uren gezoend en zijn zelfs samen in bed beland.

Nu 3 jaar later

Inmiddels hebben David en ik een huisje, een collectie servies, 2 vissen en een lieve buurvrouw. Juist, gesetteld. Ik had nooit verwacht dat David mijn levenspartner zou worden, maar juist omdat we al zo lang goede vrienden waren en we alles van elkaar wisten, is de relatie niet gebaseerd op kortstondige aantrekkingskracht. We wisten vanaf het eerste moment waarvoor we kozen en vormen daardoor een zeer stabiel én gelukkig koppel. Dus als ik mag kiezen zeg ik: "Liefde op het tweede gezicht does it"!

Foto 1: Shutterstock - Solominviktor Foto 2: Shutterstock - Merzzie

Vanwege privacyredenen zijn alle namen gefingeerd

Reacties
Categorieën