Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Oma's tips voor een lang & gelukkig huwelijk!

1 min
Ken jij ze ook, zo'n opa en omaatje die er na al die jaren nog dolgelukkig uitzien samen?! Fantastisch! Wij spraken met een koppel dat ruim 65 jaar getrouwd is en vroegen ze voor 5 gouden tips voor een lang en gelukkig huwelijk. Dit zijn oma's tips!

1. Laat elkaar vrij

In een gelukkig huwelijk is het van belang dat beide partners ook hun eigen gang kunnen blijven gaan. Je moet elkaar voldoende vrijlaten, je bent tenslotte ook nog een individu. Ga niet op elkaars lip zitten en blijf dingen doen die je leuk vindt!

2. Maak ruzie

Het is echt goed om af en toe eens goed te bekvechten. Als je continu 'ja en amen' zegt, creëer je een underdog en dat is volgens deze oma 'foute boel'! Maar blijf nooit hangen in je woede, zorg dat je het na het ruziemaken ook altijd goedmaakt met elkaar.

3. Doe samen het huishouden

Laat de man helpen in het huishouden. Het is belangrijk dat de vrouw geëmancipeerd is, ze kan tenslotte niet alles alleen. Als de één de kinderen naar bed doet, dan kan de ander even de vaat doen of andersom. Zorg dat je het samen doet!

4. Blijf leuke dingen doen

Blijf samen leuke dingen doen, dat is ontzettend belangrijk. Ga een lekkere wandeling maken, op bezoek bij mensen of ga samen op vakantie.

5. Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Waar wij het allermeeste van genieten zijn de kleinkinderen en inmiddels achterkleinkinderen. Wat is dat een fantastische tijd geweest, met z'n allen op vakantie, de verjaardagen en feestjes met elkaar. En nog steeds genieten we ervan om het hele spul te zien opgroeien!

Uitstapje opa en oma

Foto 1: Shutterstock - hxdbzxy Foto 2: Shutterstock - Monkey Business

Reacties
Categorieën