Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Huwelijksaanzoek? 5 redenen om 'ja' te zeggen!

2 min
Heb jij weleens nagedacht of je wilt trouwen? Misschien gaat hij je de grote vraag wel stellen en wie weet zelfs eerder dan je verwacht. Het is goed om voor jezelf te overwegen wat de redenen zijn om met hem in het huwelijksbootje te stappen. Wij zetten en aantal redenen op een rij om ja te zeggen tegen zijn huwelijksaanzoek!

1. Hij gaat voor je door het vuur

Jullie zijn echt een gouden koppel. Hij neemt het voor je op als je je in een lastige positie bevindt, hij perst sinaasappeltjes en brengt beschuitjes als je ziek bent, zal je niet publiekelijk afvallen, je niet kwetsen en hij geeft je ruimte om je eigen dromen na te jagen!

2. Jullie hebben dezelfde normen en waarden

Het werd je al snel duidelijk dat jij en je partner dezelfde normen en waarden hebben. Jullie kijken tegen veel situaties hetzelfde aan, gaan op dezelfde manier met andere personen om en vinden vergelijkbare basis dingen belangrijk in het leven. Het maakt niet zozeer uit of je een andere opvatting hebt over het geloof of binnen bepaalde discussies, maar het is wel prettig als je globaal dezelfde visie hebt over de invulling van het leven. Gaan jullie je vooral focussen op een goede carrière en veel geld, op het creëren van groot sociaal netwerk of op een actief gezinsleven? Wat vinden jullie belangrijk en kun je je vinden in de basis waarden van je partner?

3. Hij is je beste vriend

In een goede relatie is het van belang dat je partner, naast je liefde, ook als een goede vriend fungeert. Uiteraard moet je goede vrienden en liefde niet verwarren, maar het is wel belangrijk dat hij naar je luistert als een vriend, met je meedenkt, leuke dingen met je doet en accepteert dat jij GTST nou eenmaal een leuke serie vindt. Daarnaast moet je met elkaar kunnen lachen en plezier maken!

huwelijksaanzoek-koppel

4. Je vertrouwt hem

Misschien een beetje cliché , maar het belangrijkste in een goede relatie is vertrouwen. Dit geeft jullie beide een stukje vrijheid zonder dat er argwaan of irritatie bij komt kijken. Het is belangrijk dat jij je ontspannen kunt voelen als de ander een avondje stappen of een weekendje weg is. Bovendien is het belangrijk dat je niet ongewenst de telefoon of email van een ander controleert, dat schaadt het vertrouwen aan beide kanten.

5. Je wilt met hem oud worden

Natuurlijk, last but not least: Je wilt met hem oud worden! Ondanks tegenslagen die jullie hebben gehad of nog gaan krijgen vind je het een heerlijk idee om je hele leven met hem samen te zijn! Je ziet het plaatje van The Notebook al helemaal voor je, dat je als opa en omaatje zijnde nog steeds zo lief voor elkaar bent en onvoorwaardelijk voor elkaar zorgt. Als je dat voor je ziet dan kun je vol overtuiging 'JA' zeggen op zijn huwelijksaanzoek! En nu nog gevraagd worden!

Foto 1: Shutterstock - Tyler Olson Foto 2: Shutterstock - Monkey Business Images

Reacties
Categorieën