Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

De perfecte relatie

2 min
Relaties zorgen voor de nodige reuring in je leven. Vele mooie momenten, af en toe een goeie ruzie en veel geluk! De ene relatie lijkt gelukkiger en makkelijker te verlopen dan de andere. Wij vroegen ons dan ook af of de perfecte relatie bestaat? En zou je die kunnen creëren? Wij geven 5 tips om je op weg te helpen!

Bestaat een ideale relatie?

Tja, zodra je deze vraag in een willekeurige groep gooit zul je veel mensen direct 'nee!' horen zeggen. Immers, oneliners als 'de ware bestaat niet' en 'een relatie is hard werken', zijn populair. Toch zeggen wij dat je zeker in de buurt kunt komen. Natuurlijk, je moet ervoor gaan en een ruzietje zal voorkomen, maar de vraag is: Wat doe je ermee?

1. Spreek alles uit

Zijn vieze sokken slingeren op de grond, het dopje van de tandpasta ligt nog altijd naast de tube en het vaatdoekje tussen de vieze vaat in de wasbak. Herkenbaar? Dit soort kleine gewoontes kunnen voor grote irritaties zorgen! Spreek dit soort dingen gelijk uit en vraag hem om eraan te denken. Zo voorkom je een totaal overbodige ruzie op termijn. Vergeet hij het een keer, attendeer hem erop en ga niet gelijk in de aanval. Immers, een gewoonte veranderen gaat niet van de een op de andere dag toch?

2. Wees trots op elkaar

Hoe leuk is het als je een man vol lof over zijn vriendin hoort vertellen? "Ik ben zo trots op haar, ze gaat er helemaal voor. Echt een topper!"... dan smelt je toch weg? Onthoud dit en doe het zelf ook! Vertel anderen hoe hard jouw liefde aan de weg timmert en waarom hij jou zo gelukkig maakt. Wedden dat je bij het vertellen zelf ook opnieuw kriebels krijgt?

3. Stimuleer elkaar

Het is belangrijk om elkaar, in de breedste zin van het woord, te stimuleren. Support hem met talenten, studie, werk of bij zijn hobby. Hij hoeft er niet perse de top mee te halen, maar als hij er energie van krijgt dan keert zich dat ook weer uit in de relatie. Luister naar zijn verhalen, wees enthousiast, geef tips en stimuleer hem bij zijn wensen en ideeën! Vriend kust vriendin

4. Gun elkaar dingen

Oke, hij wil op zondagavond Studio Sport kijken, nog even een biertje doen in de kroeg of toch naar dat festivalletje terwijl jullie eigenlijk bij je ouders op bezoek zou gaan. Dillema's! Terwijl hij een poging doet om het aan te kaarten sta jij al snel op je achterste poten. "HOEZO festival? We zouden toch naar mijn ouders gaan?!" De toon is gezet. Probeer in plaats daarvan de redenen van zijn keuze te achterhalen en leg rustig uit wat jouw visie is. Zo ontstaat er wederzijds begrip en zul je tot een goed compromis komen. Jij geeft hem nu ruimte en de volgende keer is dat weer andersom!

5. Maak lol!

Het is oh zo belangrijk om met elkaar lol te maken. Ga op pad, maak dingen mee, lach, schater en maak plezier! Samen. Doe ook dingen die je in eerste instantie misschien niet snel zou doen; ga in die attractie op de plaatselijke kermis, spring zoals vroeger eens van de duikplank op vakantie of doe een dagcursus schilderen. De kriebels komen vanzelf weer helemaal boven!  

Foto 1: Shutterstock - Ilaszlo Foto 2: Shutterstock - Maridav

 
Reacties
Categorieën