Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Zelfbevrediging, echt geen geheim?

1 min
De discussie die plaatsvond in het mannenpanel over de vraag of zelfbevrediging binnen een relatie moet kunnen leverde al snel een eenduidig antwoord op: Dat kan, dat moet, dat doet iedereen. Een dikke 'yes' dus. Echter, toen we deze bevindingen in een groep vrouwen (allemaal bezet) wierpen, bleek het toch niet zo open en bloot als het aanvankelijk leek.

Doen jullie mannen eigenlijk aan zelfbevrediging?

Femke: Ja, die van mij zeker. Heleen: Alle mannen wel toch, of niet? Lien: Nou, dat weet ik eigenlijk niet hoor. Die van mij denk ik niet. Of zou hij dat wel doen? Geen idee eigenlijk. Ik ben wel benieuwd! Femke: Ja joh, dat denk ik wel hoor.

Hoe vaak dan? En waar?

Heleen: Dat is een goeie! Geen idee eigenlijk! Eén keer per week? Twee keer? Femke: Beetje afhankelijk van de week denk ik. Heleen: Maar wanneer doen ze dat eigenlijk, ik ben vaak toch wel gewoon thuis. 's Ochtends voor hij naar z'n werk gaat, onder de douche misschien. Zou ik eigenlijk best knap vinden, dan je daar dan zin in hebt. Vrouwen praten op het terras Lien: Of gewoon in bed? Als je een avondje weg bent ofzo? Femke: Mannen hebben altijd zin. Lien: Nou, ik heb soms ook wel zin hoor. Dan moet ik hem echt even aansporen. Femke: Bij mij is dat niet nodig hoor, ik hoef maar een kik te geven en 'hij' staat al paraat. Iedereen lacht Heleen: Ik ga het wel gelijk vragen straks, wij zijn eigenlijk altijd heel open naar elkaar. Apart dat ik dit niet weet, nooit bewust besproken eigenlijk. Femke: Ja, ik wil het nu ook weten. Lien: Ik ook, of hij het überhaupt doet!

Aftrekken is momentje voor jezelf

De discussie suggereert dat iedereen van mening is dat er binnen een relatie geregeld aan zelfbevrediging wordt gedaan en dat het ook gewoon moet kunnen. Toch hangt er om het uitvoeren van de activiteit zelf een beetje een 'taboe', je gaat je niet zo snel aftrekken onder de douche als je vriendin continu de badkamer in loopt. Je zou toch niet graag op het moment suprême door je vriendin 'betrapt' worden. Kortom, zelfbevrediging ervaren we echt even een momentje voor jezelf en dat is natuurlijk ook helemaal goed. Het is dan ook geen taboe, maar toch ook niet helemaal open. Ook kregen we onlangs de vraag hoe actief de vrouwen hiermee in de weer zouden zijn, dat zullen we binnenkort eens gaan polsen. To be continued!

Foto 1: Shutterstock - Sapandr Foto 2: Shutterstock - Conrado

Reacties
Categorieën