Mannenpanel
Mannenpanel
1 min

Zelfbevrediging binnen een relatie: do of taboe?

1 min

Binnen een relatie blijft zelfbevrediging toch altijd een beetje taboe. De meesten zeggen dat we het prima vinden, maar toch hangt er altijd wel een beetje een stiekeme sfeer omheen. Hoe denken onze mannen erover? Ze vertellen openhartig hun mening!

Het panel

Geert-Jan (28), consultant 
Coen (32), verkoopadviseur 
Bob (30), docent 
Frank (29), vastgoedmedewerker 
Julian (28), acteur

Of je binnen een relatie ook aan zelfbevrediging mag doen?

Geert-Jan: Ja natuurlijk!
Coen: Het zit toch ook in de naam, je bepaalt ‘zelf’ wat je met je eigen lichaam doet.
Julian: Ik heb er ook niet zo'n probleem mee, leve de lust. Met z'n tweeën is het natuurlijk wel tien keer leuker!
Frank: Tuurlijk is het samen leuker, maar mannen hebben hier ook gewoon behoefte aan, hoe goed het seksleven dan ook is.
Geert-Jan: Naast het feit dat je af en toe wat langer van elkaar verwijderd bent, moet dit ook in andere situaties kunnen. Als een van de twee geen zin heeft om een of andere reden, dan mag de ander toch wel even aan zichzelf denken? Ik zie het als een mooie bijkomstigheid dat je samen seks kan hebben, maar je bent vrij om zelf te doen en laten wat je wilt. Maar..... het moet niet ten koste gaan van de 'gemeenschappelijke seks'. Het is een toevoeging, geen vervanging.

"Het moet niet ten koste gaan van de gemeenschappelijke seks"

zelfbevrediging 

Bob: Als mijn vriendin zichzelf bevredigt zou ik daar geen problemen mee hebben. Ik zou zelfs wel geïnteresseerd zijn, misschien kan ik er nog wat van leren!
Frank: Ik vind het ook heel 'gezond' als mijn vriendin het doet. Het moet dan ook niet echt een taboe zijn.
Geert-Jan: Ieder persoon heeft nou eenmaal andere seksuele wensen en dat moet maar net goed aansluiten. Anders moet diegene met het hoogste libido heeft maar zelf bijwerken. En daar is niets mis mee, vind ik. Ik denk dat het alleen maar negatief is als iemand gefrustreerd rondloopt. Dan werkt het helemaal niet.
Julian: Hier zijn we redelijk snel uit, gewoon een 'do' dus!  

Foto 1: Shutterstock - FXQuadro Foto 2: Shutterstock - Jochen Schoenfeld

Reacties
Categorieën