Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

True story: Ik, student psychologie, werk in een erotische winkel op de Wallen

2 min
Ineens sta ik daar, achter de balie van een erotische winkel op de Wallen. Ik zal je vertellen hoe ik hier ingerold ben en wat ik zoal meemaak.

Hoe ik op de Wallen terecht kwam

Een paar jaar terug had ik nooit bedacht dat ik nog eens op de Wallen zou werken. Ik, een enthousiaste student psychologie, was nooit uitgesproken bezig met dergelijke dingen. Toch kwam ik via via in aanraking met de eigenaresse van Pure Lust, een erotische winkel midden op de Wallen. Zij heeft als enigskind de winkel geërfd van haar vader. Na wat grappen en grollen nodigde ze me uit voor een gesprek en heel stiekem leek het me een geniale bijbaan. Toen we eenmaal besloten hadden het eens te proberen stapte ik in een totaal nieuwe wereld. De wereld van erotiek in de breedste zin van het woord, van erotische producten voor vrouwen en mannen, lingerie, sieraden, massageolie's, glijmiddelen, kunst en de nodige nachtelijke hulpmiddelen.

Fifty Shades

Sinds de lancering van het boek 'Fifty Shades' merk ik dat een groot publiek over de 'drempel' is getrokken. Het taboe is daarmee verkleind, dat is leuk om te zien. Ook de wat extra kinky dingen die voorheen niet hard liepen, gaan sindsdien als zoete broodjes over de toonbank. Ik vind het altijd bijzonder als je het ijs kan breken bij de klant waarbij ze in feite hun persoonlijke slaapkamer geheimen delen. Daardoor kan ik ze een persoonlijk advies geven en gaan ze naar huis met hetgeen waarnaar ze op zoek waren.

seks-speeltjeOma & de vibrator

Wat ik nooit zal vergeten is dat aandoenlijke Amerikaanse echtpaar op leeftijd dat winkel binnen liep. Ik groette ze en vroeg of ik hen kon helpen, maar ze wilde graag even rondkijken. Een tijdje later verscheen het echtpaar weer aan de toonbank met de 'Stronic eins' , een nieuwe pulserende vibrator en vroeg me advies voor een goed glijmiddel. Na het afrekenen bedankte ze me en ik wenste haar veel plezier met haar aankoop. Ze keek naar mij, glimlachte en zei: "Thanks dear, let's give it a try on my age of 82!" Ze liepen opgewekt de winkel uit en mijn mond stond open van verbazing. Seks heeft dus echt geen maximum leeftijd!

Daarom zou ik het niet willen missen

Het werken in een erotische winkel heeft zeker mijn beeld op mensen verbreed. Ik studeer psychologie met als richting consumentengedrag en een winkel als deze is dan echt een paradijs om in te werken. De manier waarop mensen binnenkomen zegt mij vaak al genoeg, dat is wel iets wat ik in de loop van de tijd geleerd heb en wat ik m'n hele leven mee zal nemen. Ook is het een bijzondere ervaring apart om een onderdeel te vormen van de Amsterdamse Wallen. Wat je daar ziet en meemaakt is en blijft voor iedereen een belevenis en ik had het niet willen missen!

Foto 1: Shutterstock - Refat Foto 2: Shutterstock - Maxstockphoto's

Vanwege privacyredenen zijn alle namen gefingeerd

Reacties
Categorieën