Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Waarom gaan mannen vreemd?

1 min
Roddelbladen kunnen er geen genoeg van krijgen en menig vrouwengesprek laat het onderwerp niet ongemoeid: vreemdgaande mannen! Waarom gaan mannen vreemd? Er zijn diverse redenen aan te wijzen, maar wij selecteerden vijf belangrijke pijlers.

1. Het kwam ‘op zijn pad’

Veel mannen die vreemdgaan waren niet actief op zoek naar een nieuwe (seks)partner. Het is die vrouwelijke collega die hem versiert of dat leuke meisje in de kroeg wat hem in de verleiding brengt. Doorgaans worden mannen minder snel versierd dan vrouwen, dus wanneer het hun aangeboden wordt is de verleiding groter om er op in te gaan. Hoewel alcohol een slecht excuus is, heeft het vaak wel invloed bij het verleggen van de grenzen.

2. Zijn libido heeft een boost nodig

In het begin van je relatie kun je niet van elkaar afblijven, het maakt niet uit hoe laat het is, je hebt altijd nog wel even zin in een vrijpartij met je nieuwste aanwinst. Naarmate de nieuwigheid eraf gaat, neemt de frequentie meestal ook af. Soms kunnen mannen hier niet mee omgaan en willen bevestiging over hun seks-appeal, kortom: zijn ego moet gestreeld worden. Bovendien hebben mannen vaak meer behoefte dan vrouwen en wanneer deze niet bevredigd wordt, kan het een reden zijn om dit buiten de deur te zoeken.

3. Omdat hij ermee weg komt of eerder mee weggekomen is

Wanneer er ruimte is om vreemd te gaan zal deze eerder benut worden. Zo kan het zijn dat jij zijn eerdere slippertje (te makkelijk) hebt vergeven. Dit geeft hem de mogelijkheid om het nog eens te doen, hij is er immers al eens mee weggekomen. Ook als hij denkt dat jij er nooit zal achterkomen is het makkelijker om dit uit te voeren, zo zal hij denken. Wat niet weet, wat niet deert en zo doet hij je geen pijn (denkt hij!). man-gaat-vreemd

4. Hij wil in controle blijven

Mannen willen graag in controle blijven, het idee van afhankelijk zijn is niet voor alle mannen weggelegd. Wanneer mannen ontrouw zijn geeft ze dat macht en een stukje controle waarnaar ze op zoek zijn.

5. Hij wil diversiteit

Niet alle mannen die vreemdgaan, of sterker nog de meeste mannen die vreemdgaan, geven aan nog steeds van hun eigen partner te houden. Juist het spannende en nieuwe van een slippertje is opwindend. Zo blijft hij geprikkeld zonder zijn vaste relatie op te geven.

Foto 1: Shutterstock - Wavebreakmedia Foto 2: Shutterstock - Conrado

Reacties
Categorieën