Happy singles
Happy singles
1 min

Ben ik een rebound?

1 min

Je ontmoet een leuke vent en de vonken springen er vanaf. Naarmate het aantal dates vordert kom je erachter dat hij net uit een serieuze relatie komt. Help! Ben jij zijn rebound?

Foto: Jason Mize Photography

Betekenis rebound

Het woordenboek vertaalt rebound letterlijk als 'het opnieuw toenemen van een reflectorische activiteit na het ophouden van de toegediende prikkel'.

Kortom, na de break-up ben je vaak onbewust op zoek naar het gevoel dat je voorheen met je ex had. Je wilt af van je liefdesverdriet en bent op zoek naar liefde, aandacht en genegenheid. In deze tijden kun je door alle emoties meestal niet objectief beoordelen of je nieuwe verliefdheid 'echt' is. Check aan de hand van deze 5 punten of jij zijn rebound bent!

1. De duur tussen zijn ex en de ontmoeting met jou

Vaak is de duur tussen de break-up en het ontmoeten van jou een belangrijke maatstaf. Zit er slechts een korte periode tussen, dan is de kans groter dat hij aan het rebounden is.

2. Hij nodigt jou niet thuis uit

Mag je niet bij hem thuis komen? Grote kans dat haar kleding, spullen en foto's nog in zijn huis aanwezig zijn. Een teken dat zijn ex nog altijd in zijn hoofd zit, hij kan van haar spullen nu nog even geen afstand doen.

verliefd-rebound

Foto: Kawaiicase

3. Hij kraakt haar af

Als hij richting jou negatief is over zijn ex, kan dat betekenen dat hij nog boos is over het uitgaan van de relatie. Zodra hij er overheen is zal hij met respect spreken over de vrouw die hij zo lang lief mocht hebben.

4. Hij introduceert je niet bij zijn vrienden

Als je nieuwe vlam je niet wilt voorstellen aan z'n vrienden hoeft dat niet direct iets te betekenen, het kan natuurlijk gewoon een beetje vroeg zijn. Probeer wel kritisch te blijven naar z'n reden en hoe hij met z'n vrienden over jou praat (bijvoorbeeld aan de telefoon). Dit kan een reality check zijn!

5. Hij neemt je mee naar dezelfde plekken

Let op of hij je meeneemt naar plekken waar hij met zijn ex ook kwam. Dit kan een teken zijn dat jij zijn (tijdelijke) stand-in bent en dat hij het gevoel dat hij bij zijn ex had terug wilt.

rebound

Foto: Scarlet Oneill Photography

Reacties
Categorie├źn