Happy singles
Happy singles
2 min

Waarom ben ik single? Dit zou wel eens de reden kunnen zijn!

2 min

Als je je al een tijdje afvraagt 'waarom ben ik single?', dan is dit artikel wellicht goed om te lezen. Want er zwemmen immers miljoenen vissen in de zee dus er zou echt iemand te vinden moeten zijn die bij jou past. Misschien gaat het niet zozeer om 'iemand kunnen vinden', maar saboteer jij je eigen liefdesleven wel.

Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat als je er helemaal vrede mee hebt om vrijgezel te zijn, dan is het natuurlijk prima zo. Maar als je toch op zoek bent naar een vaste relatie, lees dan deze 4 punten even. Wellicht helpen ze je op weg!

1. Je hebt onrealistische verwachtingen

We zijn allemaal opgegroeid met een soort ideaalplaatje van een relatie. 'De prins op het witte paard' zeg maar. De ander moet er op een bepaalde manier uitzien, bepaalde interesses hebben en zich op een bepaalde manier gedragen. Helaas blijkt het echte leven niet zo romantisch. Vaak moet je consessies doen aan jouw vastgeroeste ideaalbeeld. Probeer eens verder te kijken naar iemand die normaal gesproken niet jouw type is. Het kan zijn dat iemand die totaal het tegenovergestelde is, ineens super goed bij jou blijkt te passen.

Daarnaast bestaat een relatie uit ups en downs. Als jij alleen maar op zoek bent naar de ups, dan kun je nog wel eens van de koude kermis thuiskomen. Relaties zijn nou eenmaal niet alleen maar perfect, ruzies en irritaties op z'n tijd horen er ook bij. Je moet altijd aan je relatie blijven werken, ook als de sparkles van het eerste uur er vanaf zijn.

2. Je bent niet helemaal klaar voor een relatie

Het kan ook zijn dat je nog niet helemaal klaar bent voor een relatie. We zijn wel eens geneigd om dingen te zeggen of te denken, terwijl dat in werkelijkheid niet helemaal het geval is. Bijvoorbeeld als jouw sociale kring allemaal gesetteld is, dan kan jij misschien sneller denken dat jij dat ook moet omdat je niet de enige single wilt blijven.

Maar onthoud dat het leven te kort is om iets na te jagen, dat misschien helemaal jouw droom niet is. Of niet voor nu. Luister eens eerlijk naar jezelf om te zien waar jouw behoeftes liggen. Misschien is dat wel reizen, een studie of cursus volgen, carrière maken of nog lekker stappen. Ga die dromen vervullen en geniet van de tijd als vrijgezel. Leef voor jezelf en als jij niet perse op een relatie zit te wachten (nu niet of nooit niet), dan is dat echt helemaal prima!

Tip: Misschien is het een idee om je sociale kring uit te breiden met meer mensen die in dezelfde single levensfase zitten als jij! Kijk bijvoorbeeld eens op Vriendinnenonline.nl.

3. Je vergelijkt het met een vorige relatie

Het kan zijn dat je in het verleden een relatie hebt gehad met iemand waar jij het erg naar je zin had en dat je nu probeert een kopie van die persoon of van die relatie te vinden. Geloof ons, dat gaat je niet lukken dus zet dat idee uit je hoofd. Je zal met deze mindset alleen maar teleurgesteld worden.

Om werkelijk open te staan voor een goede relatie, moet je dit idee vergeten. Bovendien, als deze relatie 'meant to be' zou zijn, dan waren jullie wel samen geweest. Stel je open voor een nieuwe ervaring en er zullen mooie dingen op je pad komen.

4. Je bent gewoon de ware nog niet tegengekomen

Wellicht ben je gewoon de ware nog niet tegengekomen. Er zijn zoveel mensen op de wereld, je moet maar net diegene tegenkomen met wie je die echte vonk voelt. We hopen dat je het geduld kunt vinden daarop te wachten en niet met iemand gaat settelen vanwege 'opgelegde tijdsdruk' of om maar met iemand te zijn. Het leven is (hopelijk) lang en dat zou zo zonde zijn! Dat is waarschijnlijk ook een belangrijke reden waarom het scheidingspercentage zo hoog is. Hou je beschikbaar voor de ene, als je hem/haar ontmoet dan voel je het vanzelf!

Reacties
Categorieën