Happy singles
Happy singles
1 min

De 5 grootste angsten van single zijn

1 min
Waarom zijn veel mensen eigenlijk zo bang om single te zijn? Als je vrijgezel bent is er veel ruimte voor groei, zelfontwikkeling en je hebt alle tijd voor reizen, daten, uitjes en vrienden. Maar uiteindelijk is het hebben van een relatie toch de norm. De angst om alleen achter te blijven kan mensen ertoe drijven om voor een ongeschikte partner te kiezen. Maar wat zijn over het algemeen dan de grootste angsten van singles? Wij zetten ze op een rij.

1. Druk vanuit de omgeving

We spreken genoeg mensen die het zelf helemaal prima vinden om vrijgezel te zijn, maar juist vanuit de nabije omgeving druk opgelegd krijgen. Ouders die hopen dat je ook een keer met een leuke partner thuis komt, vrienden die jou continu willen koppelen.. jouw leven als single krijgt daardoor niet voldoende bestaansrecht. En dat creëert bij jou ook vanzelfsprekend een ongemak, want het geeft een gevoel dat jouw leven niet compleet is.

2. Geen date hebben voor belangrijke gebeurtenissen

Op belangrijke gebeurtenissen zoals speciale etentjes, bruiloften, verjaardagen, maar ook op bijvoorbeeld een begrafenis of crematie is het toch fijn om samen met je partner te kunnen gaan. Zo weet je zeker dat je altijd iemand hebt om mee te praten (handig als je nog niemand kent), kun je na afloop nakletsen over alles en kun je altijd op iemand leunen die dichtbij jou staat.

3. Eenzaamheid

Mensen zijn over het algemeen heel bang om eenzaam te zijn of te worden. In gedachten wordt 'eenzaamheid' dan ook gekoppeld aan 'alleenstaand' zijn, maar dat is niet helemaal terecht. Je kunt heel goed single zijn en genoeg sociale interactie hebben, terwijl je anderzijds ook in een relatie je heel goed eenzaam kan voelen. Het is het gemist aan gewenste en kwalitatieve interacties is wat iemand eenzaam maakt, dus dat hoeft niet per definitie vanuit een relatie te komen.

4. Toezien hoe je sociale kring trouwt en kinderen krijgt

Wanneer je al je vrienden, waarmee je vroeger in precies dezelfde levensfase zat, stappen ziet maken zoals trouwen of kinderen krijgen, kan het jou als single het gevoel geven dat je stil blijft staan. In realiteit hoef je waarschijnlijk niet jaloers te zijn op hun leven (want is deze nou echt zaligmakend?), maar het kan toch confronterend zijn om elke keer weer blij te zijn voor die ander terwijl jij dat gemis soms of vaker echt wel voelt.

5. Alleen sterven

Vaak zijn we ervan overtuigd dat als je alleenstaand blijft, je ook zult sterven zonder mensen om je heen. Dit gevoel kan zo groot worden, dat het een echte angstbeeld creëert. Alleen zijn betekent niet dat je automatisch geen kinderen krijgt of dat je geen andere mensen om je heen hebt staan die om je geven. Juist singles hebben meer ruimte en tijd om diepgaande en levenslange vriendschappen op te bouwen. Ben jij single en is dit herkenbaar voor je? Of zijn er nog andere dingen die jij lastig vindt?! Laat het ons in een reactie weten.
Reacties
Categorieën