2 min

Singles day; Heb jij jezelf in het zonnetje gezet?

2 min
Zaterdag 11 november was het dan eindelijk zover. De dag waar heel single Nederland op heeft gewacht. Het was namelijk Singles day. Ja, je hoort het goed. Het was dé dag om jezelf als single eens even flink in het zonnetje te zetten.

De traditie is overgewaaid vanuit China

De traditie is langzaam maar zeker overgewaaid vanuit China en inmiddels doen er aardig wat bedrijven in Nederland aan mee. Het concept is simpel. Op singles day mag je ongegeneerd shoppen en jezelf verwennen. Je kunt ongelimiteerd je gang gaan aan dingen die je normaal gesproken van jouw partner zou krijgen. Maar omdat die partner bij singles dus ontbreekt, mag je zelf als een malle tekeer gaan. Wel zo fijn, want op die manier weet je in ieder geval zeker dat je iets krijgt wat je ook echt leuk vindt! En als kers op de taart zijn er tal van bedrijven die jou dan ook nog een leuke korting geven ook. Vergeet Black Friday en ga volledig je gang op singles day!

De ideale singles dag

Je begint de ochtend met een heerlijk ontbijtje op bed. Want ja, dat is een van die dingen die jouw “partner”, als je die zou hebben tenminste, voor je zou doen. Daarna ga je uren op het wereld wijde web op zoek naar de ideale cadeautjes voor jezelf. De lekkere parfum die je zo graag zou willen, maar eigenlijk te duur vindt. De bossen bloemen die het hele jaar al in die mooie vaas ontbraken. Vervolgens gooi je er nog wat mooie sieraden, wat make-up en wat andere leuke dingen tegenaan. Om vervolgens te eindigen met een heuse tarzan, want he, ook dat moet je als single allemaal zelf doen.

De echte doet-het-zelvert ken niet zonder…..

Vervolgens schuif je aan bij een heerlijk driegangen diner bij kaarslicht, stap je in een volgelopen bad met overal kaarsjes en ga je moe en voldaan naar bed voor een spannende avond tussen de lakens. Ideaal die singles dag! Het is alleen zo jammer dat die parfum die eigenlijk te duur is nog steeds van jouw rekening afgeschreven wordt. Hetzelfde is van toepassing op de sieraden, bloemen en andere frutsels die je gekocht hebt. Voor dat ontbijt op bed moet je ook al zelf je nest uit en ook dat drie-gangen diner wordt niet door de kaboutertjes gemaakt. Dat bad vult zichzelf niet en je mag zelf je vingers verbranden om al die kaarsjes aan te steken. Om vervolgens, dood moe van alle activiteiten van die dag, jouw spannende avond tussen de lakens te verruilen voor een comateuze toestand zodra je jouw kussen raakt. Yep, singles day is echt geweldig!

Een troost, met een partner was het niet veel anders geweest!

Maar troost je. De meeste mannen vergeten alle belangrijke data waardoor je sowieso al kon fluiten naar die bloemen. Die parfum die jij zo lekker vindt, is voor hem ook te duur, dus zou je het anders ook moeten doen met de goedkope ripp-off en dat koken? Zeg nu zelf, welke vent neemt de moeite om én een ontbijt op bed te maken én een drie-gangen diner te koken? En mocht hij dat wel doen dan zou het ontbijt uit een kleffe boterham en koffie bestaan en het diner uit patat, hamburgers en bier. Daarbij mag jij dan vervolgens de keuken schoonmaken terwijl hij sport aan het kijken is. Mag je ook nog eens zijn vieze onderbroeken in de badkamer oprapen en wassen. En met een beetje pech kun je vervolgens de haartjes van het scheren uit de wasbak vissen en gezellig boven de pot de remsporen wegpoetsen. Uiteindelijk ben je zo bekaf dat je vervolgens zelf met hoofdpijn tussen de lakens kruipt. Als je het zo bekijkt is single zijn een verademing en eigenlijk gewoon elke dag een feestje. Daar hebben wij geen speciale dag voor nodig hoor! _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën