Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Tips: Hoe maak je kerst echt leuk?!

2 min
Deze periode van het jaar staat over het algemeen bekend als gezellig en knus. Toch zien de kerstdagen er voor veel van ons er elk jaar ongeveer hetzelfde uit. Om dit jaar flink uit te pakken geven wij je tips!

Creatief

Kerst maak je eigenlijk altijd gezellig door tijd te nemen voor dingen die je leuk vindt, maar normaal niet doet. Zo blijft de creativiteit vaak een beetje liggen. Ga daarom dit jaar eens lekker aan de slag met een home made kerstboom of op zoek naar een originele manier om je kerstkaarten op te hangen. Op onze Pinterest staan hiervoor tal van goede ideeën dus laat je lekker inspireren of ga deze te leuke kerst dieren knutselen!

Kerstavond

Zorg dat kerstavond een moment is waarop je doet wat jij leuk vindt! Vaak worden de kerstdagen deels opgeslokt door bezoekjes en etentjes, maar schiet het erbij in om je eigen wensen invulling te geven. Wat kun je zoal doen? - Bezoek een kerstkoor - Ga samen met je vriend of (vrijgezelle) vriendinnen de stad in - Realiseer een spelletjes avond - Bezoek een kerstdienst in de kerk - Creëer een kerstproof huis en kruip lekker onder een kleedje met hapjes en drankjes om heerlijke kerstshows te kijken Dit is er zoal op tv op kerstavond: 19:30 Serious Request, zie hoe de mannen het glazen huis verlaten 20:08 All you need is love kerstspecial 20:30 The Polar Express

Kerstdag bij de familie

Ben jij deze kerst bij je (schoon)familie? Dan is er vaak sprake van verschillende wensen en invullingen. Geloof niet in een Hollywood kerst of een perfecte kerstsfeer, die bestaat namelijk niet. Vaak kan het beeld die ons in films wordt voorgeschoteld toch een onrealistische verwachting creëren. Maar er zijn zeker genoeg dingen die je met een familie kunt ondernemen en die super leuk zijn! Wat zijn nou typische kerstactiviteiten die jij kunt opperen? - Lekker de natuur in zoals het bos of strand - Spelletjes spelen is altijd leuk; van Monopoly tot sjoelen - Laat iedereen een moodboard van oude tijdschriften maken waarop je bedenkt wat je komend jaar wilt doen/bereiken - Zorg altijd voor veel kaarsen en warm huis tijdens kerst - Drink rode wijn - Kleed je extra feestelijk - En misschien wel het belangrijkste: Ontspan! Geen stress, alles komt goed. Laat zelfs een aangebrande kalkoen de feestvreugde niet bederven.

Je relatie

Heb jij een relatie of zelfs kinderen? Dan kan het goed voorkomen dat je daar weinig quality tijd mee spendeert, omdat je beide kerstdagen bij beide families bent uitgenodigd. Is dat bij jou nou ook het geval, denk dan eens na hoe je wel die gezelligheid met je eigen partner kunt creëren tijdens de toch iets wat drukke kerstdagen. Vaak is het ontbijt een moment dat je samen bent, maak deze dan ook extra uitgebreid met lekkere broodjes, koffie, verse jus, kaarsjes en muziekje aan en blijf lekker lang en rustig natafelen. Ook kun je samen lekker in bed een (kerst)film kijken, lekker netflixen of een puzzel maken. Zo kun je toch een beetje de rust bewaren en het is hartstikke gezellig. Wat ook een goed idee is om in ieder geval om op één van de drie kerstavonden vroeg bed in te duiken voor een romantische avond tussen de lakens! Zo creëren jullie samen ook een echt kerstgevoel.

Ben jij alleen deze kerst?

Heb jij om een bepaalde reden geen plannen voor kerst en spendeer jij de kerstdagen alleen? Niet erg leuk. Gelukkig zijn er een tal van ideeën om de dagen door te komen. Lees ze hier.

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën