Sparkling couples
Sparkling couples
3 min

12 leuke dingen die je thuis kunt doen met je vriend

3 min
Heb jij dit weekend nog weinig gepland, maar zijn jullie wel gezellig thuis samen? Dan zijn er genoeg leuke dingen te verzinnen om te doen. Soms zit je gewoon even zonder inspiratie, pak dan deze lijst erbij en go for it!

1. Bordspelletje spelen

Met alle gadgets van tegenwoordig zijn bordspelletjes misschien wel het meest ondergewaardeerd. Jammer, wat dit is juist zo leuk en gezellig om te doen. Pak een spelletje die jij hebt liggen, maak wat hapjes en wat drinken en de fun kan beginnen!

2. Koken in thema

Samen uitgebreid koken is zo gezellig! Helemaal leuk is het om in een thema te denken. Kies bijvoorbeeld een Italiaans thema waarbij je allerlei soorten bruschetta's maakt en lekker Italiaanse muziek opzet. Of wat dacht je van samen sushi maken? Ook een echte uitdaging, maar super leuk en lekker!

3. Fotoshoot

Houden jullie ook zo van foto's maken? Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar het is super leuk om samen een fotoshoot te doen. Maak foto's van de ander en van jullie samen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt; de achtergrond decoreren met leuke gadgets en diverse outfits kiezen. Of gewoon lekker basic selfies maken, ook gezellig!

4. Fort bouwen en marathon serie kijken

Jaaaa filmnight is al-tijd goed. Zorg dan wel dat je het goed doet, door het liefst een fort te bouwen met kleden en kussens. Iets te ambitieus? Dan kun je ook gewoon je matras van je bed voor de tv slepen en alle kussens in huis daar omheen draperen. Vergeet niet de food and drinks. Chillen maar!

5. Huizen kijken op Funda

Zitten jullie wel eens te denken aan samenwonen? Of wonen jullie al samen maar droom je van een nieuw huis? Dan is het heerlijk om een avondje lekker op Funda te surfen. Maak allebei je top 5 aan favoriete huizen en bespreek achteraf wat dat huis zo bijzonder maakt. Is het de ligging, de bouwstijl, de grootte, de inrichting, de tuin? Door dit te bespreken kom je er gelijk achter wat de ander belangrijk vindt. Natuurlijk kun je ook flink over de schreef gaan door je Funda budget te vergroten naar huizen tussen de 1 en 5 miljoen om je hieraan te vergapen. Heerlijk!

6. Taalcursus

Hoog op onze bucketlist staat het doen van een taalcursus. Maar te weinig tijd, te lage prio... het komt er nooit van. Maar wat je wel goed kunt doen is samen (of alleen kan natuurlijk ook) een taalcursus online opstarten. Zo kun je het even doen wanneer jij tijd hebt. Erg grappig om samen een middag Spaans of Frans te leren en kijken wie er aan het eind van de dag het verst gekomen is. Een goede app hiervoor is Duolingo, even opzoeken via je telefoon, downloaden en je kunt direct aan de slag!

7. Spa-avond

Zijn jullie allebei moe? Plan dan een avondje ontspanning in. Ga samen lekker in bad, scrub elkaar en sluit af met een massage-avond op bed. Wat ook een leuke activiteit kan zijn, is je vriend jouw make-up laten doen voor een keer. Weet hij welke producten waarvoor bedoeld zijn? Jij mag niks zeggen. Lachen gegarandeerd!

8. Bucketlist maken

Een bucketlist maken is een fantastische activiteit voor jou en je vriend! Je zult merken dat het resulteert in leuke gesprekken en nieuwe uitdagingen. Wil je weten hoe je deze goed kunt opzetten? Lees dan deze tips over je bucketlist maken.

9. Huis restylen

Houden jullie ervan om het huis gezellig te maken? Dan is zo'n vrije middag een goed moment om je huis lekker te restylen. Ruim alles op en ga voor nieuwe decoratie aan de muur of verplaats je kasten, bank en stoelen eens. Zet dingen in de kast eens op een andere plek en maak het af met een vers boeketje bloemen en brandende kaarsen. Het geeft weer een hele vernieuwende frisse blik aan je kamer, waar je helemaal blij van zult worden.

10. Truth or dare

Wil je elkaar beter leren kennen of gewoon een goed gesprek op gang brengen? Speel dan samen het spelletje 'truth or dare'. De ander moet of jouw vraag beantwoorden of een bepaalde opdracht doen. Of zoek je gewoon leuke vragen om aan je partner te stellen, bijvoorbeeld als jullie lekker aan het chillen zijn? Lees dan deze 25 leuke vragen die je aan je de ander kun stellen.

11. Schilderij maken samen

Zijn jullie een creatief stel? Dan kun je je eens wagen aan het maken van een gezamenlijk schilderij. Je moet veel afstemmen -wordt het een stilleven, stadsgezicht, dier, landschap, portret- en welke kleuren ga je gebruiken? Juist daardoor zul je echt moeten gaan samenwerken, een goede uitdaging! Is het resultaat mooi of in ieder geval schappelijk? Dan kun je het ophangen op een lege plek aan de muur, win-win!

12. Vrienden uitnodigen

Heb je geen zin in alle bovengenoemde opties? Dan heb je waarschijnlijk gewoon helemaal geen zin om samen thuis te blijven. Je kunt de hort op gaan of gewoon leuke vrienden uitnodigen die het gezellig komen maken. Zo kun je met een groep gaan borrelen of alsnog de spelletjes uit de kast trekken. Veel plezier!

Foto: Shutterstock

   
Reacties
Categorieën