Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Zo krijg je de sparkle in de relatie weer terug

1 min
Word jij deze maand ook een beetje opgeslurpt door alle moetjes en drukte? Hartstikke leuk natuurlijk, maar tijd voor je relatie is vaak het eerste wat geschrapt wordt. Hoe zorg je er nou voor dat die sparkle niet verdwijnt? Want zeg nou eerlijk, deze periode moet juist in het teken van de liefde staan, toch?

De eerste ontmoeting

Plan een avond vrij samen en doe alsof het jullie eerste date is. Ga bijvoorbeeld samen naar de plek waar jullie de eerste ontmoeting of jullie eerst afspraakje hadden. Ga, indien mogelijk, op hetzelfde plekje zitten. Je zult merken dat dit toch weer een speciaal gevoel oproept.

Blijf leuke dingen doen

Het is druk, we know. Maar als je eerlijk kijkt hoeveel tijd jij dagelijks met je telefoon spendeert, dan is er vast wel een gaatje voor hem. Al nemen jullie even de tijd voor een ommetje 's avonds, ga samen een hapje eten of verras de ander een keertje met een bijzonder uitje.

Kwalitatieve gesprekken

Ben je druk? Dan zul je zien dat jullie communicatie snel afneemt tot het bespreken van de dagelijkse beslommeringen: 'Wat eten we vanavond, welke dagen ben jij thuis en neem jij nog even contact op met...' Hierdoor blijf je continu met elkaar in de regelmodus. Probeer er eens uit te stappen en echt even de tijd te nemen om aan de ander te vragen hoe zijn of haar dag was, de hoogtepunten of juist dilemma's die jullie zijn tegengekomen of maak alvast gezellige vakantieplannen.

Zorg dat die spanning weer terug komt

Zodra je voelt dat je relatie in een sleur raakt, is het belangrijk om de spanning terug te krijgen. Dat is lastig als je al wat langer bij elkaar bent, je kent elkaar immers door en door. Maar je moet het belang hiervan niet onderschatten. Juist het gebrek aan spanning, kan ervoor zorgen dat de ander dat elders gaat zoeken en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Wat is jullie 'thrill'? Krijgen jullie een kick van uitdagingen aangaan, met vrienden een avond uitgaan of een dag in de buitenlucht spenderen? Zorg dat je deze activiteiten blijft opzoeken en sluit zo'n dag of avond bij voorkeur af met een goede vrijpartij. Je zult zien dat het hebben van seks jullie als koppel verbindt en jullie weer dichter bij elkaar brengt.

Pak romantisch uit

Verrast worden? Dan willen we allemaal wel eens! Pak daarom af en toe lekker uit voor je partner. Koop een cadeautje waarvan je weet dat de ander dat graag wilt hebben, haal zijn of haar favoriete tijdschrift in huis en leg dit op tafel klaar met een kop koffie op zaterdagochtend, organiseer een avondje uit, breng ontbijt op bed of decoreer het huis met waxinelichtjes voordat de ander thuis komt voor een romantische avond. Lees hier nog meer tips hoe je je vriend of vriendin kunt verrassen. Veel plezier alvast!
Reacties
Categorieën