Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Boost je seksleven, stop met sexcuses!

2 min

Tegenwoordig hebben we veel excuses om geen seks te hebben. Onze agenda's zijn zo vol, dat de seks geregeld op een lage prioriteit wordt gezet, zeker in de leeftijdsgroep 25-40 jaar. Maar wat zijn al deze sexcuses en hoe kun je ze bannen? Wij geven tips!

Sexcuus 1: 'Je hebt weinig tijd'

Doordat we tegenwoordig allemaal drukke schema's hebben, plof jij tegen de tijd dat je 'vrij' bent het liefst op de bank of in bad. Even helemaal niks. Maar met deze houding is er altijd wel een excuus te verzinnen om geen tijd voor elkaar te maken. Zet seks simpelweg op de agenda, maak er een prioriteit van. Etentje met vriendinnen op woensdagavond? Niet voor jou. It's quality time! Je zult zien dat wanneer het weer helemaal in je systeem zit, je er ook weer meer zin in krijgt.

Sexcuus 2: 'De seks is niet meer spannend'

Natuurlijk neemt de spanning in de loop der jaren af. Dat is een logisch gevolg van elkaar door en door leren kennen. Om opgewonden te raken is er wel degelijk spanning nodig, dus probeer deze weer met elkaar te vinden. Praat erover, geef aan wat je lekker vindt en ga eens aan de slag met bijvoorbeeld nieuwe speeltjes. Probeer niet in een negatieve modus te komen, kritiek dood het libido en dat heeft natuurlijk een averechts effect.

Sexcuus 3: 'Bikinilijn is niet bijgewerkt. Benen trouwens ook niet'

Oke, het liefst duik je helemaal glad en gedoucht met hem in bed. Maar het is een utopie dat je de rest van je leven als een soort paspop door gaat brengen. En laten we eerlijk zijn, al die ingegroeide haartjes en rode bultjes elke keer zijn ook verre van ideaal. Dusss... dim de lichten en laat dit geen bepalende factor zijn. En mocht je het echt vervelend vinden, dan kun altijd nog gauw onder de douche springen en hem er na een paar minuutjes bij roepen. Voila!

Sexcuus 4: 'Je bent moe'

We zijn tegenwoordig allemaal druk. We willen carrière maken, sociale dingen doen, op de hoogte blijven van het laatste social media nieuws, huishouden op orde hebben en misschien heb je zelfs kinderen die ook de nodige energie vergen. Tegenwoordig is het allemaal én én én. Kortom: stress alert! Een veel gehoorde reden om geen seks te hebben is dat je hoofd er even niet naar staat. Ofwel, je bent druk in je hoofd. Maar bedenk dan eens dat seks eigenlijk een stress killer is. Het is vaak een kwestie van je over het 'gevoel' heenzetten en je zult zien dat het je hoofd leegmaakt. Bovendien helpt het je om in slaap te vallen dus dat is ook een dikke plus. Zorg ervoor dat je partner jou kan helpen ontspannen -bijvoorbeeld met deze massage- zodat je hoofd leeg is en je er helemaal voor kunt gaan!

Sexcuus 5: 'Je voelt je niet meer sexy'

We worden allemaal ouder, krijgen her en der overtollige kilo's, striae en cellulitis. Nee, je bent niet de enige. Laat je daardoor niet uit het veld slaan en zeker niet jullie seksleven daardoor beïnvloeden. Zonde zonde. En vaak zien de mannen het niet eens op die manier zoals wij ermee bezig zijn, zeker niet als ze opgewonden zijn! Hierbij nog wat extra tips om je naakte lichaam te accepteren.

Foto: Shutterstock - vg studio

Reacties
Categorieën