Happy singles
Happy singles
2 min

Eenzame kerst

2 min
Je bent dit jaar alleen met kerst, dat kan door allerlei verschillende redenen zijn. We gaan er niet omheen draaien, dat is gewoon niet erg leuk. Hopelijk kunnen we je wat tips geven waardoor deze dagen toch nog een beetje draaglijk worden.

Kerst is ook maar een dag

Het ergste is misschien nog wel dat je voorafgaand aan kerst iedereen plannen hoort maken. Bedenk dan dat dit ook slechts een gewenning is en dat kerst, net als alle andere dagen, ook maar een dag is. Alleen: Je bent vrij. Dus daar ga je gewoon een leuke invulling voor verzinnen. 100% me-time!

Naar de grote steden

In de grote steden lopen vaak veel toeristen rond, zijn veel cafés en restaurantjes open en zijn er veel dingen te doen. Toeristen hebben vaak geen speciale plek of activiteit tijdens kerst dus die doen dingen die op hun pad komen. Als je hier tussen loopt heb je daardoor niet echt het gevoel dat het een kerstdag is.

Buitenland

Ga zelf naar het buitenland. Duitsland of België kunnen een heel leuk uitstapje zijn, zelfs voor 1 dag als je het budget binnen de perken wilt houden. Er zijn ook een aantal singlereizen die jou en andere singles bij elkaar brengt. Als je hiervoor open staat is het zeker de moeite waard om eens te proberen.

Wandelen

Zorg dat je deze dag even naar buiten gaat om een frisse neus te halen. Het maakt niet uit wat je gaat doen, haal desnoods een kopje koffie bij de buurvrouw of maak gewoon een ommetje, maar als je de hele dag binnen blijft zitten wordt je vaak alleen maar somberder.

Serie of film-marathon

Koop of huur een serie die jou leuk lijkt en trakteer jezelf op een dagje marathon. Zorg er wel voor dat je lekkere dingen in huis gehaald hebt, je mag jezelf goed verwennen deze dagen! kerst-alleen

Left-over dag

Misschien hebben jou vrienden op tweede kerstdag nog niet hele vast omlijnde plannen. Kijk eens of ze te porren zijn voor een 'left-over' dag, waarbij iedereen de restjes van eerste kerstdag meeneemt. Organiseer het bij jou in huis, dan hebben zij het eten en kun jij eerste kerstdag besteden aan het gezellig maken van je huis.

Internet

Op het internet vind je vaak lotgenoten. Misschien helpt het om met hen te chatten en je verhaal te delen. Wie weet komt daar nog een bijzonder gesprek of een nieuwe vriendschap uit voort. Als je ervoor open staat kun je deze dag gebruiken om de stoute schoenen aan te trekken en je aanmelden bij een datingsite of maak online nieuwe vriendinnen.

Probeer anderen die alleen zijn bij elkaar te krijgen

Er zijn genoeg lotgenoten die ook tegen deze dagen op zien. Wellicht is het een leuk idee om met deze mensen een etentje te plannen in een restaurantje ofzo. De drempel is dan niet zo hoog om aan te sluiten en je hebt geen onbekende mensen over de vloer. Probeer 10 mensen te vinden op fora of via een reactie onder dit artikel en spreek met z'n allen een plek af dat een beetje centraal ligt. Waarschijnlijk heel spannend om te doen, maar het kan zo maar een bijzondere avond opleveren.

Knutselen

Ga zelf iets leuks in elkaar knutselen waar je anders nooit tijd voor hebt. Op deze pagina van Pinterest kun je veel leuke ideetjes vinden. Misschien vind je het zelf ook leuk om een board te maken op Pinterest? Lees hier hoe het moet.

Vrijwilligerswerk

Wij kunnen ons écht goed voorstellen dat je hoofd er helemaal niet naar staat, maar als je je aanmeld voor vrijwilligerswerk op kerst zul je zien dat het 'onder de mensen zijn' eigenlijk heel fijn is. Zo breng je je dagen niet alleen door en de dankbaarheid die je terug krijgt voor jouw werk doet je ongetwijfeld goed.

Succes!

Alleen zijn met kerst is lastig en wij willen het absoluut niet bagatelliseren. Wellicht heb je iets aan deze tips en misschien ook helemaal niet. Heb jij tips voor anderen of ervaring met alleen zijn? Deel het in een reactie hieronder. Wij wensen iedereen die op kijkt tegen deze dagen veel sterkte!

Foto 1: Shutterstock - Aleshyn_Andrei Foto 2: Shutterstock - Stocklite

Reacties
Categorieën