Tussen de lakens
Tussen de lakens
3 min

Tips voor seks: Word een goede bedpartner!

3 min

Wat is er nou echt voor nodig om goede seks te hebben met je partner? Uiteraard zijn de wensen en verlangens per persoon verschillend. Wij hebben een aantal tips voor seks op een rij gezet waarmee je een goede partner in bed kunt worden. Kijk welke ideeën jou aanspreken en have some fun!

1. Relaxmodus aan

Allereerst is het belangrijk om allebei ontspannen te zijn voordat je aan een vrijpartij begint. Zo kunnen beide partners zich beter overgeven en zijn alle to do’s even naar de achtergrond geschoven. Kruip voor ontspanning niet achter de televisie, dit maakt je moe en loom. Kies er juist voor om samen in bad of onder de douche te gaan of samen op bed naar muziek te luisteren. Deze manier van ontspannen kan al een perfect voorspel zijn!

2. Knuffelen

Naast de seks is het van groot belang om gedurende de dag/avond ook met elkaar te knuffelen, vast te pakken en te kussen. Dit bevordert ook de intieme relatie tussen jullie want zo wordt niet elke aanraking geassocieerd met seksueel contact. Juist de niet-seksuele aanrakingen bevorderen het seksleven.

3. Goede ambiance

We hadden het al een klein beetje aangestipt, maar wil je voor een uitgebreide vrijpartij gaan? Zorg voor een goede ambiance! Steek kaarsen aan, neem een lekker wijntje mee naar de slaapkamer en zorg voor een opgeruimde kamer en een lekker muziekje. Zet een goede playlist klaar, hier kun je tips lezen voor opwindende seksmuziek.

4. Borreltje

We weten allemaal dat een drankje ervoor kan zorgen dat je wat losser wordt. Perfect in die ene kroeg, als je hém wilt aanspreken, maar ook tussen de lakens kan het z’n werk doen. We hebben het wel over één drankje, want als je teveel drinkt val je als een blok in slaap of wordt het voor de man lastig om een goede erectie te krijgen. Dus waarom niet? Neem als jullie een avondje vrij zijn een glaasje rode wijn en kijk of je makkelijker in de stemming kunt komen.

5. Shinen

Soms mag je best even klagen over dat ene rimpeltje, die grijze haar of dat rolletje dat net boven je broek uitkomt. No problem, maar niet in bed! Elke vrouw kampt met deze bevindingen en dit hoort gewoon bij het leven, bij vrouw zijn. Het is belangrijk dat jij je mooi en sexy voelt. Dus trakteer jezelf (of laat je trakteren!) op een mooie nachtjapon, sexy lingerie en een heerlijke lotion. Smeer jezelf hiermee in na het douchen en hij kan je zeker niet weerstaan. En jij jezelf overigens ook niet!

6. Seks in de ochtendglorie

Hebben jullie vaak seks voor het slapen gaan? Doe het dan eens (wat vaker) in de ochtend. Het is een ontspannen manier van wakker worden en dan moet de dag nog beginnen! Wedden dat jullie een gezellig dag hebben?!

7. Massage

Probeer elkaar eens te verrassen met een uitgebreide (intieme) massage. Dit is een perfecte manier om lekker aan elkaar te zitten en in de stemming te komen. Let wel, we hebben het natuurlijk niet over een sportmassage waarbij alle spieren flink aangepakt worden! Maak het spannend door ook de intieme delen te betasten, er een beetje omheen te draaien met je vingers of te kietelen. Wil je het echt opwindend maken, zorg dan dat de ander niks kan zien door bijvoorbeeld een oogmasker of een ander stuk stof.

8. Gevoelige plekken

Elkaar uitgebreid betasten is een goede manier om in de stemming te komen. Toch zijn er een aantal gebieden van het lichaam die geregeld over het hoofd gezien worden. Betast deze delen eens goed, vóórdat je aan de ‘echte’ intieme delen (borsten, vagina/penis, ballen, anus) begint en zie wat het met de ander doet! Bij vrouwen zijn dit onder andere de onderbuik, de hals en binnenkant van de dijen. Streel, kus en lik haar daar nog voordat je naar de vagina gaat, ze zal verlangen naar meer! Mannen vinden het vaak prettig om bij de oren, billen en binnenkant van de dijen aangeraakt of gekust te worden. Uiteraard zijn er per persoon nog meer of andere plekken die voor opwinding kunnen zorgen. Bespreek dit met elkaar of test gewoon eens wat. Let goed op de reactie van de ander en maak je strijdplan.

9. Get some gear

Ben je goed bekend met elkaar en wil je wat extra uitdaging? Kijk dan eens of je de spanning kunt opbouwen met wat seksspeeltjes. Misschien is het een drempel voor je, maar juist met online shoppen kun je op je gemak wat rondkijken en wie weet gaat er nog een wereld voor je open!

10. Afwisseling in bed

Hoe langer je samen bent, hoe beter je elkaar leert kennen. Ook in bed. Dit kan een valkuil zijn omdat je precies weet wat de ander gaat doen om je op te winden, waardoor het vaak niet meer opwindend is. Het spannende is immers dat je niet weet wat er gaat komen. Zorg daarom voor afwisseling. Dit kan afwisseling zijn van het moment waarop je het doet, afwisseling met de leiding nemen, afwisseling in de opbouw of standjes. Probeer een beetje te experimenteren, misschien moet je hiervoor een beetje uit de veilige zone stappen maar it takes two to tango!

Foto 1: Shutterstock - Ollyy Foto 2: Shutterstock - Mayer George

Reacties
Categorieën