Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Wees een goede partner - 5 tips!

1 min
Je relatie moet je nooit voor lief nemen, maar er juist altijd aan blijven werken. Zo houd je de relatie gezond en happy! Check deze 5 tips op een goede partner te zijn.

1. Liefhebben

Het sleutelwoord in elke relatie: liefhebben. Zorg goed voor de ander, wees trots op elkaar, wees lief voor de ander en help elkaar in lastige tijden.

2. Luister naar elkaar

In een relatie is het belangrijk om goed naar elkaar te luisteren. Dit kunnen gezellige verhalen zijn over de dag op het werk, maar luister anderzijds ook naar overwegingen, gedachtegangen en andere perikelen waar de ander mee in z'n hoofd zit. Kortom, het maakt niet uit waar het over gaat, maar zorg ervoor dat je met elkaar in contact blijft op diverse niveaus. Je wilt juist dat je partner zijn of haar verhalen bij jou neerlegt en zo groei je ook steeds meer naar elkaar toe. Stel vragen, luister aandachtig en denk met de ander mee. Tip Vaak komt het er door alle drukte even niet van om elkaar even goed te spreken, maar begin met het eten aan een tafel met kaarsjes en een muziekje ipv met je bord op schoot op de bank.

3. Verras de ander

Zorg ervoor dat je je partner regelmatig verrast. Dit hoeven niet perse grote dingen te zijn, het kan juist ook in kleine dingen zitten. Maak eens ontbijt op bed voordat je partner naar zijn of haar werk gaat, neem de ander mee uit eten of plan eens een mooie route om samen te wandelen. Zo houd je je relatie spannend én gezellig! Lees hier tips hoe je je vriendin kunt verrassen of hoe je je vriend kunt verrassen.

4. Je uiterlijk telt ook mee

Hoe drukker je bent, hoe meer je geneigd bent om je thuis in de eerste de beste huispak te hijsen. Heerlijk! Toch is het ook van belang om je geregeld mooi aan te kleden voor je partner. Op je werk wil je graag shinen, maar voor hem toch ook? Zorg ervoor dat je dus niet altijd als een slons aan zijn zijde loopt.

5. Seks

Het is een beetje cliché, maar het is belangrijk om regelmatig seks te hebben met je partner. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen beste maatjes bent, maar ook een intieme band met elkaar onderhoud. Heb je geen zin in seks, een druk leven of zit je even niet lekker in je vel? Praat erover en probeer je er toch af en toe aan over te geven. Je zult zien dat dit de band tussen jullie nog sterker maakt.

Foto: Shutterstock - Strawberry Mood

Reacties
Categorieën