Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Het hele jaar door Valentijn!

2 min

De afgelopen 20 jaar is Valentijnsdag een steeds groter evenement geworden. Op 14 februari wordt iedereen door de commercie aangespoord om alles uit de kast te halen. Geliefden grijpen deze kans aan om hun liefde voor elkaar te laten zien door het geven van cadeautjes, kaartjes of het organiseren van een romantische date. En dit is leuk! Maar een leuke relatie heeft meer nodig dan één keer per jaar iets leuks doen voor je partner. Een goede en spannende relatie vraagt het hele jaar door om aandacht. Hoe hou je de passie het hele jaar vast?

Plan een date

Valentijn is een mooie gelegenheid om iets leuks te doen voor je partner. Maar waarom zou je dat alleen op Valentijnsdag doen? Plan minstens één keer per maand een echte date. Pak dit afspraakje aan zoals je ook deed toen jullie net een relatie hadden. Maak je extra mooi, onderneem iets wat jullie allebei leuk vinden en wat het mogelijk maakt om echt samen te zijn. Geniet van het samen even de beslommeringen van de week te vergeten.

Seksuele uitlaatklep

Seks is erg belangrijk binnen een relatie. Het brengt jullie samen en is een uitlaatklep. Om te voorkomen dat het na verloop van tijd altijd hetzelfde is, is het belangrijk dat jullie met elkaar praten over jullie seksuele wensen. Heb je zin in seks? Zeg dit duidelijk, zodat je partner jouw subtiele hints niet verkeerd op kan vatten. Wil je een keer wat anders? Geef ook dit aan.

Praten over seks

Praten over seks is het begin. Maar als je daarna niets onderneemt zal er niets veranderen. Neem zelf de leiding! Begin een keer op een ander moment of een andere plaats dan jullie gewend zijn. Hebben jullie besproken wat jullie graag een keer zouden willen proberen? Regel dan, door een ‘seksdate’ te plannen of door de nodige toys in huis te halen, dat jullie het ook echt een keer proberen. Is het niet leuk, dan laat je het erbij. Maar wie weet brengt het een nieuwe sprankeling terug in bed! Wat heb je te verliezen?

Fantasie

En als laatste: fantaseer. Seksuele fantasieën leiden tot opwinding, meer creativiteit, zorgen dat je gemakkelijker klaarkomt en leiden daardoor tot een gelukkiger seksleven. Het kan leuk zijn om sommige fantasieën met je partner te delen. Het kan de opwinding vergroten en het biedt een mogelijkheid om samen iets nieuws te doen. Maar niet alle fantasieën hoef je te delen. Het is niet voor niets een gedachte in je eigen hoofd. Maak een eigen afweging of het delen van een fantasie een positieve invloed op jullie seksleven kan hebben.

Passie tussen de lakenspassie-tussen-de-lakens-boek

Meer handvatten om het vuur te laten branden bespreek ik in mijn boek: Passie tussen de lakens. Een praktische gids voor een leuker seksleven. Door de tips, ideeën en uitleg hoe je iets toe kunt passen in jouw leven, ligt een jarenlange spannende relatie voor iedereen binnen handbereik. Het boek is voor €16,95 verkrijgbaar bij bol.com.

 _______________________________

Lees hier alle blogs van Joyz!

Door: De Seksualiteitscoach Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën