Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Praten over seks, seksuoloog geeft tips!

1 min
Praten over seks doet bijna iedereen. Tenminste, wanneer het op een luchtige en grappige manier is. Praten over de kwaliteit van seks met de partner is een lastiger onderwerp. Omdat met je partner praten over je behoeftes en verlangens je seksleven kan verbeteren, heb ik een aantal tips op een rijtje gezet.

Betekenis van de woorden

Bij het praten over seks is het erg belangrijk dat jullie elkaar begrijpen. Wat bedoel je eigenlijk met vrijen? Is dat zoenen en strelen? Valt orale seks daar ook onder? Of bedoel je geslachtsgemeenschap? Begin het gesprek door met je partner de betekenis van de woorden te bespreken. Eventueel kun je dit doen aan de hand van een lijstje.

Wees duidelijk

Wees direct en duidelijk. Als je wilt vrijen zeg dat dan ook letterlijk. Jij kunt denken dat je duidelijke hints geeft, maar de ander kan ze volledig anders opvatten. Blijft het praten over seks lastig? Maak er een spel van door bijvoorbeeld allebei op briefjes te schrijven wat jullie graag zouden willen doen. Iedere dag kunnen jullie een briefje trekken en bespreken wat erop staat. Hou je meer van de kant en klare spellen? In seksshops en op websites zijn veel spellen te vinden met uitdagende vragen en opdrachten.

Opwinding aanwakkeren

Praten over seks kan ook een manier zijn om het verlangen en de opwinding aan te wakkeren. Beschrijf je fantasieën en verlangens. In het echt tijdens een maaltijd of op een briefje dat je bijvoorbeeld stiekem op een zichtbare plek in de portemonnee van je partner stopt. Op deze manier wordt praten over seks een leuk en normaal onderdeel van jullie relatie.

Kies je timing en woorden zorgvuldig

Wanneer je nieuwe dingen uit zou willen proberen in bed is het het beste om dat voor te stellen buiten de slaapkamer. De kans is groot dat de ander zich overvallen voelt als je het tijdens het vrijen ter sprake brengt. De ander heeft dan het idee dat er gelijk een antwoord moet komen, waardoor hij/zij vaker nee zal zeggen. Nieuwe dingen bespreken buiten de slaapkamer geeft jullie allebei de kans jullie kant van de zaak te belichten en een beter onderbouwt besluit te nemen.

Laat de ander in zijn waarde

Het allerbelangrijkste bij een seksgesprek is om alles positief te brengen en de ander in zijn waarde te laten. Gebruik woorden als ik vind het fijn als je, je maakt me helemaal gek van genot met, wat ik echt heel leuk vind, etc. Het is voor de ander veel duidelijker en plezieriger als je beschrijft wat je voelt en lekker vindt in plaats van dat je de vaardigheden van je partner bekritiseerd. _______________________________ Lees hier alle blogs van Joyz!
Reacties
Categorieën