1 min

Je aantrekkingskracht vergroten; zo doe je dat!

1 min
Aantrekkingskracht is een complex lichamelijk en psychologisch proces. In de basis is het er of het is er niet. Toch is het soms handig om het lot een handje te helpen. Of je nu op zoek bent naar die ander of in een relatie zit, iedereen zou af en toe wel meer invloed op de situatie willen hebben. Het vergroten van je aantrekkingskracht is mogelijk met deze psychologische trucjes.

(Eerste) indruk

De eerste indruk is bepalend voor hoe je over iemand denkt. Of iemand kans maakt om een mogelijke partner te worden schatten we onbewust binnen enkele seconden in. Iedereen heeft een andere opvatting over wat hij of zij aantrekkelijk vindt. Toch zijn er een aantal punten die bij iedereen voor een betere (eerste) indruk zorgen. Voorbeelden zijn de lichaamshouding en het algemeen voorkomen. Met een zelfverzekerde rechte houding en een verzorgd uiterlijk maak je meer kans een goede indruk te maken. Poets daarom je tanden, was en kam je haar, trek schone en gestreken kleren aan en ga met borst vooruit en een glimlach op je gezicht de deur uit.

Plan een activiteit

Gespannenheid en opwinding kunnen ervoor zorgen dat je sneller valt voor iemand. De reden hiervoor is dat de gevoelens van gespannenheid en opwinding de emoties (die je bij een ander) voelt versterken. De reden hiervoor is dat een spannende activiteit voor de aanmaak van onder andere adrenaline in het lichaam zorgt. Na afloop van de activiteit blijft een deel van deze hormonen ongebruikt in het lichaam achter. Omdat de mens zo is gebouwd dat zij alles zo goed mogelijk gebruikt, wordt dit restje van adrenaline en andere hormonen geprojecteerd op de situatie die zich na de activiteit voordoet. Of te wel, de adrenaline wordt geprojecteerd op de persoon die dan bij je is. Op date gaan parachutespringen of een ritje in een achtbaan maken kan er dus voor zorgen dat de ander je leuker, aantrekkelijker en meer sexy vindt.

Dim het licht

Pupillen reageren zowel op licht als op zaken die we leuk en interessant vinden. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen vrouwen met grotere pupillen aantrekkelijker vinden. De reden hiervoor is dat iedereen onbewust weet dat vergrote pupillen een teken zijn van interesse. En het is nu eenmaal leuk als iemand anders interesse in je heeft. Wil je je aantrekkelijkheid vergroten? Ga niet met je (potentiële) partner naar een cafetaria met sfeerloze tl-verlichting maar dim het licht.

Rood is de kleur van verleiding

Er bestaat een verband tussen rood en seks. Voor veel mannen werkt rood onbewust als een seksueel signaal. Rood maakt vrouwen voor mannen aantrekkelijker en vergroot hun seksuele aantrekkingskracht. Heb je zin in een spannend avondje? Trek bij de volgende date een rood jurkje aan of dek te tafel met een rood tafelkleed. Overdrijf de aanwezigheid van rood niet. Te veel rood verandert een seksueel signaal in een signaal van gevaar. _________________________________ Lees hier alle blogs van Joyz!

Door: De Seksualiteitscoach Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën