Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Blond, rood of bruinharig? Dit zegt jouw haarkleur over je seksleven

1 min
Niet alleen je borsten, billen, ogen of je postuur zegt iets over de eerste indruk, maar als het gaat om fysieke aantrekkingskracht, lijkt juist de kleur van het haar de grootste rol te spelen.

Aantrekkingskracht

Er is namelijk onderzoek uitgevoerd waarin gekeken is op welke 'haarkleur' mannen als eerst zouden afstappen. Daarvoor hebben ze dezelfde vrouwen gebruikt die bij elke test een andere kleur pruik droegen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat mannen in 76 procent van de gevallen contact zocht met de blonde proefpersoon ten opzichte van 59 procent van de bruinharigen. Het hebben van blond haar zou namelijk gezien worden als een teken van jeugd en gezondheid. Maar dat blijkt niet het enige wat uit onderzoek naar voren is gekomen. Eerdere onderzoeken toonden onderstaande gegevens aan.

Roodharigen hebben het meeste seks

Uit een ander onderzoek zou zijn aangetoond dat vrouwen met rood haar een actiever seksleven hebben dan blondines en brunettes. Bovendien worden vrouwen met rood haar over het algemeen beschouwd als sexy en vurig. Onderzoekers weten niet precies waar het verschil vandaan komt, maar de rode kleur zou onbewust een gevoel van vruchtbaarheid kunnen oproepen.

Blondines hebben meer plezier

Onze blonde Samantha uit Sex and the City staat nog altijd symbool voor een vrouw met een flinke sex drive. Dat deze blondine zo'n hoge seksuele fantasie heeft, komt overeen met de resultaten uit een opiniepeiling onder 1500 mensen. Daaruit is namelijk gebleken dat 36% van de mannen denkt dat blondines het meest avontuurlijk zijn in de slaapkamer en bovendien een hoger oestrogeenspiegel zouden hebben.

Brunettes zijn beter in bed

Tot slot heeft een ander onderzoek aangetoond dat brunettes kritischer zouden zijn in hun keuze met wie ze naar bed gaan. Dus om een bruinharige vrouw tussen de lakens te krijgen moet je alle registers opentrekken. Maar dan heb je ook wat, 53% van de 2500 ondervraagden geeft aan dat brunettes beter zijn in bed dan de blondines en roodharigen onder ons. What about you? Zoals je ziet heeft elke onderzoek weer andere bevindingen. Ben jij het met bovenstaande uitkomsten eens? Herken jij jezelf in deze bevindingen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!
Bron: Redbook Foto: Shutterstock
Reacties
Categorieën