Mannenpanel
Mannenpanel
1 min

Praten mannen over hun seksleven?

1 min
In groepen hoor je mannen vaak vol bravoure over vrouwen en seks praten. Maar hoe zit het nou eigenlijk echt? Praten mannen over hun seksleven met hun vrienden? Wij vroegen het 'op de man af'!

Het panel

Fred (25), LOBI Fabian (28), Lefhebbers Stepan ‘Chilliez’ (35), Marketing/Zelfstandig ondernemer Daniël (29), Vertegenwoordiger Melvin, Journalist

Wat zeggen mannen over hun seksleven?

Stepan: Ik weet niet hoe andere mannen er over praten, maar ik ga er niet al te diep op in. Alleen of het wel of niet goed is geweest. Fred: Eigenlijk zijn mannen hier heel terughoudend in. Wij hebben het alleen maar over billen, tieten en het poesje. Daniël: Nee, mannen praten niet veel over hun seksleven, althans, niet in een groep. Fabian: Echt openhartig zijn we niet nee. Iedereen weet toch dan mannen hun seksleven omschrijven met niets anders dan oergeluiden? Net zoals het gegeven dat vrouwen geen scheten laten en er geen enkele man ooit slechte seks heeft gehad?  

"Vol bravoure als het over een one-night-stand gaat"

  Melvin: Totdat het over one-night-stands gaat, dan praten we vol bravoure en heel gedetailleerd. Fred: Wij zeggen eerder dingen zoals: 'Ze was mega lekker in bed, ze lag alleen maar op haar rug, ze stonk', ze had tieten joh, seks was drie keer niks of wel lekker". Fabian: Mannen halen simpelweg hun wijsheden uit het delen van de meest bizarre verhalen. Waarop wij dan denken: 'Goh, dat gebeurd dus niet alleen bij mij. Weer wat geleerd!' Daniël: We hebben het er alleen over door er grappen over te maken, eeuwig bang om niet onder te doen voor de andere mannen. Niemand stelt zich echt snel kwetsbaar op.  

"Maar over je eigen vriendin.. geen woord"

  Fred: Inderdaad ja. Maar echt tot in de details.. no no. Wij houden het oppervlakkig en bespreken niet veel. Melvin: Zeker als het over je eigen vriendin gaat. Geen woord. Fred: In tegenstelling tot vrouwen overigens. Voor zover ik weet bespreken vrouwen alles tot aan de details.  

Foto: Flickr - Torbakhopper

Reacties
Categorieën