Mannenpanel
Mannenpanel
1 min

Verschillen tussen mannen en vrouwen, volgens hem!

1 min
Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars; wij ruimen op, zij maken rommel etc etc. Maar wij waren vooral benieuwd wat de mannen zelf als belangrijke verschillen tussen de twee geslachten aan zouden duiden en dus vroegen wij het aan het mannenpanel!

Het panel

Paul (32), Manager horeca Nick (26), Industrial design Rick (25), Student Falcon (46), Juridische sector Bart (27), Master fiscaal recht

Tja, de verschillen tussen mannen en vrouwen...

Rick: In ieder geval de manier van communiceren. Mannen zien graag problemen opgelost worden, waar vrouwen liever hun hart willen luchten. Nick: Ja, mannen zijn vaak praktischer ingesteld, vrouwen gaan meer af op hun gevoel. Paul: Precies, wij communiceren om informatie uit te wisselen en vrouwen gebruiken communicatie ook als een soort signaal-functie, ze praten over koetjes en kalfjes om de onderlinge band te versterken.  

"Mannen willen problemen oplossen, vrouwen willen hun hart luchten"

  Bart: Ze maken zich ook vaak druk om dingen die er niet echt toe doen. Mannen doen dat minder; zijn rationeler. Dat geeft helaas botsingen. Nick: En niet te vergeten, mannen houden van speeltjes zoals auto’s, computers en andere gadgets, hoe jong of oud ze ook zijn! Paul: Een ander verschil is hoe we naar bepaalde situaties kijken, bijvoorbeeld een avondje naar een restaurant. Misschien wat kort door de bocht: Mannen zien het restaurant als een plek om voedsel tot zich te nemen, vrouwen zien het meer als een sociale aangelegenheid. Bart: En met stappen is er ook nog wel een verschil; Mannen komen met overduidelijke onsubtiele signalen naar voren, terwijl vrouwen soms niets of weinig laten blijken. Dat heeft me altijd verbaasd, zeker als ik later moest horen dat ze me al weken zag zitten terwijl dat nergens uit bleek. Volgens mij verwachten vrouwen soms dat mannen helderziend zijn.  

"Mannen gaan uit om te scoren, vrouwen om gezellig te doen met vriendinnen"

  Bart: In mijn vriendengroep zeggen ze altijd treffend, dat vrouwen er op-en-top eruit willen zien voor elkáár en niet voor de mannen, die maken het namelijk minder uit. Mannen zijn daar dus heel anders in. Falcon: Mannen gaan ook uit omdat ze willen scoren, vrouwen gaan uit omdat ze het gezellig willen hebben met hun vriendinnen. Rick: Ik denk ook dat door het taboe dat vrouwen niet van seks houden veel vrouwen hier minder open in durven zijn dan mannen. Vrouwen: die taboe is onzin! Praat er vooral over, want wij mannen vinden het soms moeilijk om het goed en fijn voor jullie te maken en houden als we niet weten hoe je erin staat.

Foto: Shutterstock - Wavebreakmedia

Reacties
Categorieën