Mannenpanel
Mannenpanel
1 min

Waar worden mannen onzeker van?

1 min
Waar kunnen mannen nou onzeker van worden? Zijn ze extra kwetsbaar in bed of vinden ze het eerste contact in de kroeg juist spannend? Wij vroegen het aan het mannenpanel en dit zeiden ze!

Het panel

Paul (32), Manager horeca Nick (26), Industrial design Rick (25), Student Falcon (46), Juridische sector Bart (27), Master fiscaal recht

Waar ik onzeker van word?

Paul: Mannen kunnen erg onzeker worden als ze alleen maar gewezen worden op hun fouten, vooral wanneer dit door een vrouw gebeurt. Mannen zijn erg taakgericht en als ik voor mezelf spreek vind ik het wel prettig om ook te horen wat ik goed gedaan heb. Bart: Of beledigingen over uiterlijk, maar dat lijkt mij logisch. Rick: Ja, hoewel lichamelijke onzekerheden vooral met de mate van volwassenheid te maken hebben. Er zijn genoeg sportscholen en hulpmiddelen (zoals een personal trainer) om je fysiek fit te krijgen en bepaalde zaken kun je niets aan veranderen. Tenzij je het geld ervoor over hebt om plastische chirurgie te nemen, maar een echt goede vriendin neemt je voor wie en hoe je bent. Paul: Nou, het maakt mij in sommige situaties ook wel onzeker als een groep dames mij nakijkt of naroept. Bart: Of wanneer een vrouw super fantastisch en prachtig is, dat maakt dat een man er minder snel op afstapt.. is ook een teken van onzekerheid.  

"Als een groep dames mijn nakijkt of naroept"

  Falcon: Mijn vriendin zei eens dat een paar van haar ex-minnaars een grotere piemel hadden dan ik. Daarvan werd (word) ik wat onzeker. Nick: Of toen ik een tijdje terug -na een redelijke tijd van droog staan- weer seks had kwam ik best wel snel klaar, daar voelde ik me wel onzeker over. Wetende dat vrouwen daar niet zo blij van worden... Rick: Persoonlijk denk ik de mogelijkheid dat een andere jongen haar kan "overnemen" ook heel vervelend kan voelen. Je houdt erg veel van je vriendin en dat wil je niet kwijt raken. Falcon: Ja precies, van dat geflirt, geknuffel en gekus op de dansvloer met andere mannen...  

"Dat geflirt op de dansvloer met andere mannen..."

  Bart: Ik maakte zelf trouwens laatst mee dat een vrouw plots het contact staakte, terwijl er niks aan de hand was. Aan die ‘afwijzing’ heb ik veel gedacht bij een volgend contact. Ik liep bij de daarop volgende date op m’n tenen, dus elk afspraakje was ik zenuwachtig. Slaat achteraf misschien nergens op maar zo ging het. Bart: Dus kortom, ‘blauwtjes’ zijn funest voor mijn zelfvertrouwen.  

Foto: Shutterstock - Riccardo Piccinini

Reacties
Categorieën