Mannenpanel
Mannenpanel
1 min

Uiterlijke verzorging; Dit vinden mannen er écht van!

1 min

Terwijl wij lekker zitten te make-uppen, denken de mannen het zijne ervan. Wat vindt hij mooi en wat eigenlijk helemaal niet? Wat zeggen mannen over foundation, rode lippenstift en geverfde haren? Wij vroegen het ze!

Het panel

Paul (32), Manager horeca
Nick (26), Industrial design
Rick (25), Student
Falcon (46), Juridische sector
Bart (27), Master fiscaal recht

Foundation, lippenstift, botox... brand los mannen!

Bart: Bijna alles vind ik te ver gaan. Alleen leuke kleding is wel een must, daarmee laat je zien wie je bent.
Paul: Ik vind make-up in bepaalde gevallen overbodig, bij sommige vrouwen heb ik het gevoel dat ze er bepaalde onvolkomenheden mee willen verbergen. Dat zegt indirect dat die onvolkomenheden er niet mogen zijn dus dat je jezelf niet accepteert zoals je bent. Ik vind dat dat een bepaalde afstand creëert.
Nick: Nou, ik hou niet van vrouwen die hun hele gezicht plamuren met foundation en andere make-up, ik hou zelf meer van naturel of subtiele make-up.
Bart: Vooral foundation, echt Googled it! Het laat snel de natuurlijke look en daarmee mijn interesse -van een misschien wel super leuke vrouw- verdwijnen..
Falcon: Inderdaad.. foundation. Wie wil er nou pancake moeten afvegen van zijn lippen na een kusje?
Bart: Eens. En zoenen met een meisje met felrode lippenstift? Die sla ik ook echt even over.. Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat een onverzorgd uiterlijk aantrekkelijk is, maar een natuurlijk uiterlijk is toch prima.

"Niet je gezicht plamuren met foundation en andere make-up"

Paul: Ikzelf ben erg gecharmeerd van de subtiele make-up; een goede oogschaduw of mascara kan daarin echt een verschil maken en de schoonheid van een vrouw juist versterken.
Rick: Het "buurmeisje" beeld spreekt mij het meest aan: Lichte make-up boven de ogen (smokey eyes idee) en een leuk gezicht met een goed, fit lichaam en verder lekker gek en normaal.
Bart: Eigenlijk mogen van mij de make-up en botox activiteiten zoveel mogelijk achterwege blijven omdat ik het gewoon niet aantrekkelijk vind, in tegendeel.
Falcon: Bah, botox... mogen we alsjeblieft een gezichtsuitdrukking zien?
Nick: Botoxen nee, daar hou ik ook echt niet van.

"Het buurmeisje-beeld spreekt mij het meest aan"

Falcon: En wat dacht je van haar verven: nooit aan beginnen! Uitgroei is verschrikkelijk. Er onnatuurlijk “jong” uit willen zien is de oorzaak van het “glazen plafond” in je carrière, mooi grijs is mooi!
Rick: De dingen die ik overbodig vind, zijn in haar ogen wellicht niet overbodig. Maar zolang het geen obsessie is of wordt zie ik ook snel niet iets als obsessie.
Nick: Ik vind iedere dag obsessief op de weegschaal gaan staan wel een beetje overbodig. Van mij hoeft het ook niet allemaal superstrak te zijn, als zij zich maar goed voelt.
Rick: Ik vind het wel leuk om te zien hoe een meisje zich goed verzorgd voor mij, maar natuurlijk vooral voor haarzelf!

Foto: Flickr - Mustafa Sayed

Reacties
Categorieën