Mannenpanel
Mannenpanel
1 min

Je familie vindt vriendin niet leuk; wat doe je?

1 min
Heb je net een leuke chick aan de haak geslagen, zijn jouw familie en vrienden niet enthousiast! Wat ga je doen? Haar veranderen, met je familie en vrienden praten of het direct uitmaken? Wij vroegen het aan het mannenpanel!

Het panel

Paul (32), Manager horeca Nick (26), Industrial design Rick (25), Student Falcon (46), Juridische sector Bart (27), Master fiscaal recht

Wat ik doe als mijn familie of vrienden botsen met mijn vriendin...

Falcon: Niet leuk, niet leuk... dat is zo subjectief. Nick: Als ik verliefd ben op haar en daar blij mee ben, dan zullen ze haar maar moeten leren te accepteren. Bart: Als zij niet met mijn vrienden kan opschieten, zal ik minder met haar en mijn vrienden tegelijk samen zijn. Paul: Ik zou toch wel proberen te achterhalen wat maakt dat ze mijn vriendin niet leuk zouden vinden. Rick: Inderdaad. Sowieso eens goed met elkaar praten waarom dit het geval is. Het moet wel heel verkeerd zitten als mijn familie of vrienden niet met mijn vriendin kunnen omgaan.

"Proberen te achterhalen waarom ze haar niet leuk vinden"

  Paul: Ik zou het in elk geval wel bespreekbaar maken en ik zou mijn vriendin er ook in betrekken. Nick: Haar proberen te veranderen is in ieder geval het laatste wat ik zou doen; ik ben verliefd geworden op een persoon, niet op een bouwpakket. Paul: Als ze na een goed gesprek nog steeds hun bedenkingen hebben, dan verwacht ik wel dat ze me gewoon zouden steunen en mijn keuze accepteren. Bart: Toch zie ik regelmatig in mijn omgeving dat vriendinnen het daadwerkelijk vreselijk vinden om met de vriendengroep weg te zijn. Dus gaan zij gewoon niet meer of wat minder mee. Dit heeft er ook mee te maken dat vrouwen op de echte mannenavonden echt pit moeten hebben willen ze leuk mee kunnen doen tussen al die schreeuwende mannen. Dat is natuurlijk een lastig iets. Maar ik denk dat ik eerder met haar een ander stel zou opzoeken, dat wat rustiger en leuker is voor haar. Dan komt het uiteindelijk toch wel goed.

"Ze is geen bouwpakket"

  Rick: Uitmaken zou alleen gebeuren wanneer er echt rode vlaggen zijn die ik door de roze bril niet zie, enige aanpassingen moeten denk ik wel kunnen. Denk hierbij aan taalgebruik, wat onderling los kan zijn, maar met bepaalde familie in de buurt toch wat netter mag. Bart: Overigens, ik ken mijn vaste vrienden nu 26 jaar, ze kan natuurlijk niet verwachten dat ik die zomaar uit mijn leven zet. Falcon: Precies. Ze leren er maar aan wennen, ze is mijn vriendin.

Foto: Flickr - Lil_Wiz

Reacties
Categorieën