Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Vraag het de man: Je seksleven spannend houden, hoe doe je dat?

2 min
Haast iedereen die in een vaste relatie zit zal merken dat hoe langer je in een relatie zit, hoe meer je moet doen om de relatie en het bijbehorende seksleven spannend te houden. Maar hoe doe je dat nu precies en hoe denken mannen erover? Wij ging in gesprek met Michiel in onze nieuwe rubriek: 'Vraag het de man'.

In gesprek met Michiel

Michiel is 32 jaar, werkt in de media en heeft bijna 6 jaar een vaste relatie. Ze wonen samen in Amsterdam, hebben nog geen kinderen en zijn niet getrouwd. ‘Wie weet’… grapt hij, als we ernaar vragen. We gaan openhartig met hem in gesprek over zijn visie op een gezonde seksrelatie. >> Om gelijk met de deur in huis te vallen, hoe belangrijk vind je het om je seksleven spannend te houden? Haha, ja ik denk dat dat in elke relatie belangrijk is. Als je het niet spannend houdt, krijg je ook niet die opwinding die de seks juist zo leuk maakt. >> En hoe kun je volgens jou die spanning erin houden? Door er in ieder geval geen vast patroon van te maken. Dus niet altijd hetzelfde tijdstip te kiezen, zoals elke zaterdagochtend bijvoorbeeld. Maar ook de opbouw en de handelingen over en weer moet je afwisselend houden. Soms neemt mijn vriendin ook wel eens het initiatief en dat juich ik alleen maar toe natuurlijk. Of wat we bijvoorbeeld doen is spontaan een keer onder de douche springen of juist extra vaak tijdens de vakantie ofzo. Dat soort dingen geven je relatie ook wel een boost. >> Vrouwen vinden vaak de connectie belangrijk tijdens de seks, geldt dat voor mannen ook zo denk je of draait het meer om het fysieke aspect? Ik denk dat het om de combinatie gaat. Voor mannen is het inderdaad belangrijk om af en toe even te ontladen, als je begrijpt wat ik bedoel. De druk van de ketel afhalen -hij lacht-. Maar het zou gek zijn als je daarin geen connectie vindt met je partner. Dan kan het net zo goed met iedere willekeurige vrouw zijn. Ik merk juist dat de seks ons ook dichter bij elkaar brengt, het intieme stukje dat je zoekt in een relatie. Als dat tot uiting komt in bed, dan heb je vuurwerk.

"Als de intimiteit tot uiting komt in bed, dan heb je vuurwerk"

  >> En heb je wel eens iets gebruikt in bed om het spannender te maken? Iets van gadgets? Hij lacht, kijkt even opzij en zegt: Willen de vrouwen van jouw site dat van mij weten? Wij gebruiken wel eens wat, maar dat is niet heel uitgebreid hoor. Geen lades vol. We hebben wel eens wat aangeschaft om het te proberen, zoals gadgets die trillen om haar extra te plezieren. Oh en we hebben een massage apparaat die we er nog wel eens bij pakken of telt dat niet? >> Zou je zelf ook wel eens een nieuw speeltje kunnen aanschaffen? Of zou je vriendin dat doen? Dan zou zeker kunnen, al denk ik dat we eerder samen iets zouden uitkiezen. Dan wordt het meer een gezamenlijke aankoop, in plaats van dat het een solo-project wordt. Natuurlijk sta ik er wel voor open als zij ergens mee aan komt zetten, dan zou ik het zeker proberen. Trouwens, zij is ooit wel eens thuisgekomen met zo'n ring voor om je penis. Die hebben we wel geprobeerd maar dat vond ik niks. Wij praten wel open over de seks en onze wensen daarin, dus het zou zomaar kunnen dat er op termijn weer iets nieuws in thuis gehaald wordt. En zou je dan ook openstaan voor rollenspellen of bsdm (bondage en machtrollenspellen)? Nou, ik denk dat dat voor ons niet echt iets is. Maar ieder zijn ding natuurlijk. Als zij besluit zich een politiepak aan te meten, dan wil ik vast een gewillig slachtoffer spelen -hij lacht-. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren en anders bel ik je, dan doen we een vervolginterview!

Ik high-five hem ter bevestiging en sluit af. Bedankt Michiel! Foto: Shutterstock

Logo_PaboPabo.nl is de online shop voor lingerie, mode en toys. Join the experience

Reacties
Categorieën