Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Bekkenbodemspieren trainen: Waar is het goed voor en hoe begin je?

2 min
Steeds vaker horen we het voorbijkomen; je bekkenbodemspieren trainen. Maar eigenlijk weten heel veel vrouwen niet waarvoor dat nodig is en hoe je zoiets moet doen. Of het iets voor jou is moet je zelf bepalen, wij geven je in ieder geval alle know how!

Klachten voorkomen met sterke bekkenbodemspieren

Veel vrouwen vragen zich af of het nodig is om je bekkenbodemspieren te trainen. Allereerst is het goed om aan te stippen dat het voor iedereen een goede oefening zou zijn en dat het in ieder geval nooit kwaad kan. Het zijn spieren die een belangrijke functie hebben, maar zelden worden meegenomen in een workout. Het trainen van deze spieren kan bepaalde klachten tegengaan of voorkomen zoals pijn bij het vrijen en urineverlies. Wanneer de spieren te strak gespannen staan of juist te slap zijn, kun je last krijgen met het plassen -met als gevolg blaasontsteking- of pijn hebben tijdens de seks. Ook als ze zwanger bent zullen deze spieren verslappen onder invloed van de hormonen, waardoor ze je blaas minder goed afsluiten. Hierdoor kun je urineverlies ervaren na een bevalling. Door deze spieren te trainen, heb je zelf de controle over wanneer je deze moet aanspannen en ontspannen, waardoor je deze klachten in de hand kunt houden.

Betere seks

Naast het voorkomen van de genoemde klachten, kan het versterken en controleerbaar maken van deze spieren, ook bijdragen aan betere seks. Bij een wilde vrijpartij is het hebben van een klein beetje conditie geen overbodige luxe. Vaak worden buik, billen, benen, borst en armen geregeld aan een grondige workout onderworpen, maar de bekkembodemspieren worden over het hoofd gezien. Terwijl door het versterken van deze spieren, het orgasme veel intenser kan worden. En bovendien helpt het de vagina vochtig te houden. Wie wil dat nou niet? bekkenbodemspieren-orgasme

Oefeningen voor je bekkenbodemspieren

Goed, nu we het belang van het trainen hebben duidelijk gemaakt, wil je natuurlijk niets liever dan aan de slag. 'Maar hoe dan?', horen we je denken. Het goede nieuws is dat als je eenmaal gewend bent aan de oefeningen, deze geen inspanning meer kosten. Sterker nog, je kunt het overal uitvoeren, zonder dat iemand dat merkt. Handig! Aan de slag Ga met een rechte rug op een stoel zitten, voeten plat op de grond en spreid hierbij je benen. Probeer je vagina en anus te knijpen, waardoor je kunt merken dat je bekkenbodemspieren omhoog komen. Let hierbij op dat je je billen en buik ontspannen houdt, deze mag je dus niet samenknijpen. - 3 seconden aanspannen en dan ontspannen - herhaal dit 12x - doe 3 van deze setjes per dag

Leuke hulp bij je bekkenbodemspieren trainen

Van de nood een deugd maken, dat laten wij ons geen twee keer zeggen. Natuurlijk kun je in je eentje op die stoel gaan zitten om braaf je workout te doen, maar... er zijn ook leuke speeltjes die je hierbij kunnen helpen. Deze goed verkopende toy is een super leuke gadget om het seksleven met je partner te boosten en draagt bovendien bij aan het trainen van deze spieren. Dit stijlvolle en vibrerende ei met afstandsbediening geeft jouw partner de mogelijkheid om jou te 'bedienen', hoe leuk en spannend is dat! Wil je zelf aan de slag en voor een leuk prijsje gaan testen met deze oefeningen, dan zijn deze love balls misschien wel wat voor jou. Je ontvangt nu 20% korting, waardoor je het kunt uittesten voor € 11,99. Iets voor jou?   We zijn benieuwd of jullie je bekkenbodemspieren wel eens getraind hebben of hiermee aan de slag willen gaan. Laat het in een reactie hieronder weten!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën