Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Het orgasme; dit moet je weten!

1 min
Het orgasme wordt bij een vrijpartij door de meeste van ons als het hoogtepunt gezien. Maar hoe kom je tot zo'n climax en is het altijd noodzakelijk? Vandaag deelt seksuologe Joyz haar kennis met ons.

De weg naar het orgasme

Een orgasme is een heerlijk gevoel. Het kan de kers op de taart zijn. Ondanks dat seks zonder orgasme ook geweldig kan zijn, bestaat er toch een geloof dat seks moet eindigen in een hoogtepunt. Die druk is precies wat seks minder leuk maakt.

De echte wereld

Zelfs vrouwen die zeggen dat het hun makkelijk afgaat om een orgasme te krijgen, hebben gemiddeld tussen de 70-80% van de keren dat ze seks hebben een orgasme. Als wordt gekeken naar het komen tot een hoogtepunt door penetratie werkt dit maar bij 20% van de vrouwen. Dit betekent niet dat er iets mis is. Als het gaat om seks is het vrouwenlichaam over het algemeen iets gecompliceerder dan het mannenlichaam. Vrouwen vinden meer uiteenlopende dingen lekker. Daar komt bij dat de emotionele verbondenheid ook een groot aandeel heeft in hoe de vrouw de seks ervaart. Het is daarom niet vreemd dat vrouwen niet altijd tot een orgasme komen.

Ideeën en opvattingen

Ondanks dat het heel normaal is om niet altijd tot een orgasme te komen, zijn er wel manieren om het te vergemakkelijken. Dit begint al bij het realiseren hoe we onszelf als seksuele wezens zien. Hoe zie je jezelf? Ben je blij met wie je bent? Vind je je lichaam mooi? Hoe denk je over seks? Mag je ervan genieten? Zijn als die ideeën en opvattingen terecht? Of ben je erg streng voor jezelf waardoor je jezelf (onbewust) tegenhoudt om te genieten? Hoe kan je dit veranderen?

Oefening baart kunst

Hoe fantastisch je partner ook is, het is oneerlijk om te verwachten dat hij/zij precies de juiste plekken weet te vinden zonder een beetje sturing. En sturing is alleen mogelijk als je zelf weet wat voor jou werkt. Masturberen is de manier om te ontdekken wat je lekker vindt. Begin met het strelen van je hele lichaam en ga daarna met je hand op onderzoek uit naar je vagina en clitoris. Wanneer je totaal kunt ontspannen en genieten kan je gaan kijken hoe het met een vibrator of ander speeltje is. Nu jij weet waar je echt van geniet, kan je je partner vertellen hoe hij/zij je echt kan verwennen. Misschien kunnen jullie zelfs samen verder op ontdekkingstocht gaan. _______________________________ Lees hier alle blogs van Joyz!
Reacties
Categorieën