Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Seksspeeltjes onder de loep: De vibrator

1 min
Seksspeeltjes worden steeds populairder. Ze hoeven niet meer in het nachtkastje te worden verstopt. Ze staan tegenwoordig zelfs op de schappen van drogisterijen. Seksspeeltjes zijn er in alle soorten en maten. Of je nu alleen of met je partner bent, er is voor iedereen wat wils.

De populariteit van seksspeeltjes

Vibrators zijn het meest verkochte seksspeeltje en met name populair bij vrouwen. De populariteit is makkelijk te verklaren: ze zijn te koop in verschillende prijsklassen, veelzijdig en effectief. Een ander voordeel is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn voor het eigen genot, maar ook tijdens de seks met een partner. Maar wat zijn handige dingen om op te letten bij het gebruik van een vibrator?

Puntje van je neus

Of een vibrator genot schenkt is afhankelijk van je eigen smaak en voorkeuren. Om er zeker van te zijn dat je voor jezelf de juiste keuze maakt, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf. Zet ten eerste de vibrator aan en houd hem tegen het puntje van je neus. Het puntje van je neus is gevoelig en geeft een goed idee of de intensiteit van de trillingen bij jou past. Het lijkt misschien raar, maar het werkt echt. Daarnaast hoor je gelijk welk geluid de vibrator maakt. Is dit irritant, te hard of juist goed? Alleen wanneer je kunt ontspannen kan je ook echt genieten van de stimulaties. Ten tweede is het belangrijk dat je de vibrator goed bekijkt. Ben je tevreden over de vorm, maat, kleur, hoe hij aanvoelt en hoe hij ruikt? Het is zonde wanneer dit achteraf toch tegen blijkt te vallen.

Veilig gebruik

Kijk voor ieder gebruik de vibrator na op beschadigingen aan de buitenkant. Wanneer de vibrator kapot is, zou de vibrator voor sneetjes of huidirritatie kunnen zorgen. Veilig gebruik hangt ook af van de mogelijkheden van de vibrator. Alleen als het uitdrukkelijk op de verpakking staat kan de vibrator in bad of onder de douche gebruikt worden. Ook is het verstandig om op de verpakking te kijken of de vibrator geschikt is voor anale stimulatie. Het letten op deze gebruiksmogelijkheden kunnen ongemakkelijke situaties voorkomen.

Schoonmaken

Belangrijk bij het gebruik van een vibrator is dat hij voor én na gebruik schoongemaakt wordt. Wanneer je dit niet doet, zullen bacteriën erop floreren, gaan ze vies ruiken en kunnen ze ontstekingen veroorzaken. Hoe je de vibrator schoon maakt hangt af van het materiaal. Voor sekspeeltjes van cyberskin heb je speciale reinigingssets. De meeste andere materialen kunnen schoongemaakt worden met alcohol, een sopje of speciaal voor seksspeeltjes gemaakt schoonmaakmiddel. Dit schoonmaakmiddel is in iedere seksshop te koop. Wanneer je het speeltje met iemand deelt is het schoonmaken extra belangrijk. Ben je er niet zeker van of de vibrator goed schoon is of gebruik je hem tijdens seks met je partner? Gebruik dan iedere keer een nieuw condoom. Veel plezier! _______________________________ Lees hier alle blogs van Joyz!

Door: De Seksualiteitscoach Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën