Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Zin in seks maken; het kan met deze tips!

1 min
Zin in seks is een reactie op prikkels die je bewust of onbewust herinneren aan een fijne seksuele ervaring. Essentieel voor zin in seks is het openstaan voor deze prikkels. Door de drukte van de dag is het logisch dat je andere dingen aan je hoofd hebt en seks naar de achtergrond verdwijnt. Maar met deze simpele tips stel je jezelf meer open en komen die spannende momenten met je partner vanzelf terug.

Bewuste aanraking

Een manier om zin in seks op te roepen is het bewust genieten van een aanraking of kus. Dit contact herinnert aan de intieme aanrakingen van vroeger. Wanneer je partner thuis komt van het werk, geef hem of haar dan ook een bewuste kus of knuffel. Wees niet bezig met het eten dat op het fornuis staat, dat wat je allemaal nog moet doen die avond, of wat je allemaal hebt gedaan die dag. Die zaken zijn er over een minuut ook nog. Nu gaat het om die armen om je heen en zijn lippen op die van jou.

Ouderwetse date

In een relatie is het soms moeilijk om naast de kinderen, vrienden en familie in de vrije tijd ook tijd te vinden waarop jullie alle aandacht voor elkaar hebben. Plan toch minimaal 1 keer in de maand een date met zijn tweeën. Ga bij deze date hetzelfde te werk als aan het begin van de relatie. Zorg dat je netjes geschoren bent, zoek een mooi lingeriesetje uit, kleed je sexy voor je partner en ga bijvoorbeeld uit eten bij kaarslicht. De voorbereiding, de romantiek en tijd voor elkaar zal je relatie weer even terugbrengen naar die beginperiode.

Zoek de spanning op

Zoek de spanning op. Hou je van lezen, lees een erotisch verhaal in plaats van die literaire thriller. Kijk je iedere avond een film, kies er dan eens voor om een (soft)porno film op te zetten. Hou je er meer van om zelf actie te ondernemen? Stuur je partner dan eens pikante foto’s of berichtjes in plaats van het boodschappenlijstje. Of vertel hem welke fantasie jij graag werkelijkheid zou zien worden in plaats van welke verschrikkelijke kleding de buurman nu weer aan had.

Vind die balans

Stress en vermoeidheid zorgen ervoor dat seks net zo aantrekkelijk wordt als het lopen van een marathon. Om ervoor te zorgen dat die zin wel deel van je leven en relatie blijft, is het vinden van een balans tussen verplichtingen en ontspanning onmisbaar. Stel prioriteiten, maak duidelijke afspraken wie wat doet en accepteer het als iets eens een dagje langer blijft liggen. Want zeg eens eerlijk, zin in seks maken is toch een stuk leuker dan de was opvouwen? _________________________________ Lees hier alle blogs van Joyz!

Door: De Seksualiteitscoach Foto: Shutterstock - Lisa S.

Reacties
Categorieën