Tussen de lakens
Tussen de lakens
5 min

Anna: Wishful thinking - Mijn eerste keer swingen

5 min
Het is zaterdagavond en een fles oude port staat naast een plankje met pittige kaas op tafel. De kids zijn naar boven vertrokken.

"Nog even over onze relatie"

“Weet je schatje”, zeg ik tegen P. “Hmmmmmmm”, bromt hij, terwijl hij een trek van zijn sigaret neemt. “Het is nu bijna twee jaar geleden dat de aanleiding er was om onze relatie onder de loep te nemen, de tijd vliegt…”. P. kijkt met 1 oog naar de late uitzending van Studio Sport en probeert ondertussen ook naar mij te luisteren. Maar al snel laat hij sport even voor wat het is en is vol belangstelling.

Meer dan een alledaags gesprek

Ik vind het heerlijk; soms ontstaat er een meer dan alledaags gesprek. Ik geniet ervan om zo af en toe eens over iets anders te praten dan de sportschema’s van de kinderen, wie er wat doet in het huishouden of wie er welke avond thuis is. Met een samengesteld gezin, twee drukke banen en idem dito sportschema, komt het er niet altijd van om een diepgaand gesprek te voeren. Ik weet dat P. hier minstens net zo van geniet als ik. Het brengt ons dichter bij elkaar.

Die rampzalige avond

“Ja”, lacht P “time flies en wat hebben we intussen veel geleerd. Ook over elkaar”. We kussen elkaar en ik kan een lachkriebel niet onderdrukken. “Weet je nog, die rampzalige avond met J en P?”, lach ik. Nu kunnen we er gelukkig om lachen, maar ik heb me zelden zo verward en onzeker gevoeld als die avond. Uiteindelijk zijn we er zeker wijzer van geworden, we hebben veel over die avond nagepraat en dat heeft ons goed gedaan.

2 jaar eerder...

“Schatje”, zegt P als ik thuiskom van mijn werk, hij zit aan de grote tafel achter de laptop. “Ik heb een profiel aangemaakt op SDC (Swingers Date Club) en ik heb al een reactie”. Nieuwsgierig schuif ik naast hem aan tafel. Ik wil snel even meekijken voordat 1 van de kids binnen komt lopen en zaken opvangt die niet voor puberoren bestemd zijn. Op het scherm zie ik een soort datingsite, maar dan klaarblijkelijk voor swingers. In een soort van mailbox zie ik een reactie van een stel op een conversatie die zo te zien al even aan de gang is. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. De vrouw J. ziet er wel leuk uit en heeft een vriendelijke uitstraling. Haar man P. vind ik niet direct aantrekkelijk, maar ach dacht ik, je moet het een kans geven. Stiekem vind ik het ook wel spannend, dit is helemaal nieuw. ’s Avonds hebben we contact via de webcam en vooral de vrouw vind ik erg aardig. We kunnen wel lachen met elkaar.

We hebben een afspraak!

Een paar dagen later kom ik thuis van mijn werk en vertelt P. dat hij toevallig voor een afspraak in de buurt moest zijn van het stel van SDC die middag. Omdat het stel vanuit huis werkt, hebben ze in een café in de buurt een kop koffie gedronken. Ik merk dat ik het wel jammer vind dat ik hier niet bij was. Maar vind het tegelijkertijd voor P. ook erg leuk dat hij een leuke middag had en kennis heeft kunnen maken. “Ze gaan ook wel eens naar de club waar wij laatst voor het eerst zijn geweest”, zegt P. Ik leid hieruit af dat ze het plan al hebben opgevat om daar eens af te spreken. P. lijkt erg gecharmeerd te zijn van de vrouw van het stel. Ik zeg tegen hem dat het me wel een leuk en spannend idee lijkt. “Je hoeft niets te doen wat je niet wilt”, zegt hij nogmaals en ik geef hem een zoen. “Het lijkt me wel spannend en we willen allebei graag eens een ander stel ontmoeten”, antwoord ik. swingen-swingers

En dan is het zaterdagavond

Een paar weken later is het zover. Het is zaterdagavond en we zijn een avond met zijn tweeën. Alle kinderen zijn bij beide exen. Met een kriebelig gevoel van spanning lopen we de club binnen waar we met J. en P. hebben afgesproken. Met de vrouw is er direct een klik, zowel mijn partner als ik vinden haar gezellig en leuk. Ik val niet op vrouwen, maar kan het gewoon goed met haar vinden. Ik merk dat mijn P. erg van haar gecharmeerd is als ik zie dat hij met een hand haar billen streelt. Haar man P, tja dat is een ander geval. Ik heb het echt een kans gegeven maar als hij zo in boxershort voor me staat, nee, ik voel geen aantrekkingskracht. “Wat een onaantrekkelijke man”, denk ik een beetje ongemakkelijk als hij voor me uitloopt richting binnenzwembad.

"Ik kan het niet"

Na het zwemmen belanden we met zijn vieren in een relaxruimte gezamenlijk op een groot matras. We zoenen en strelen wat. Ieder met de eigen partner, lijkt het... Als ik op een gegeven moment merk dat mijn P. en J. elkaar wel erg leuk beginnen te vinden en ik het gevoel krijg dat ik er een beetje bij hang, verzamel ik al mijn moed en gooi de handdoek in de ring. Mijn partner pikt meteen mijn stemming op en vraagt wat er aan de hand is. “Ik kan het niet”, fluister ik verslagen. We liggen met zijn vieren op een matras en de sfeer slaat meteen om. Met zijn vieren staan we op en gaan met een drankje aan de bar zitten. De man van J. voelt zich afgewezen, wat ik wel kan begrijpen. De vrouw en mijn P. balen zichtbaar, wat erg ongemakkelijk voelt. We praten er nog over na en gaan dan ieder onze eigen weg. Helaas heeft het niet zo mogen zijn, maar het is geen kwestie van moeten. Tot het ongemakkelijke moment hebben we een super gezellige avond gehad en we zijn wederom een ervaring rijker.

Lastiger dan je denkt

Het blijkt toch lastig om een stel te vinden waarvan we allebei de partners beide leuk vinden. Maar we geven de hoop niet op. Ik vind het fijn dat we nog uitgebreid over deze avond na hebben kunnen praten want mijn eerste gevoelens waren niet fijn. Ik had een schuldgevoel dat ik de avond verpest zou hebben en dat ik toch niet zo goed in staat ben tot “delen” als ik dacht. Verbazingwekkend genoeg voelde ik geen gevoel van jaloezie, heel verwarrend. Conclusie: Ik gun P. wel intiem contact met een andere vrouw, maar ik hoef het niet zo nodig te zien of mee te doen. Conclusie 2: Geen aannames doen. Mijn partner had al helemaal bedacht hoe leuk het ging worden en bovendien stond hij al met 1-0 voor doordat hij al met het stel was gaan koffie drinken. Wishfull thinking dat ik het ook wel leuk zou gaan vinden als zij.

En nu...

We hebben enorm van de avond en van elkaar geleerd en hebben afgesproken om gezamenlijk stellen te ontmoeten. Zodra één van ons het niet ziet zitten dan is diegene leading. Nee is nee. Ik merk dat ik door deze ervaring meer zelfvertrouwen heb gekregen. Wij zijn nummer 1 voor elkaar, we zijn in staat om elkaar plezier met een ander te gunnen zonder erg jaloers te worden. Ook weet ik dat ik 'nee' durf te zeggen en niets tegen mijn zin zal doen. Dat alles maakt dat ik me nu verheug op elk clubbezoek en we genieten er met volle teugen van!

Vanwege privacyredenen zijn alle namen gefingeerd

Foto 1: Shutterstock - Kletr Foto 2: Shutterstock - Forewer

Reacties
Categorieën