2 min

Helga: Mijn leven als single moeder

2 min
Mijn eerste blog voor Fleur Flirt. Wat een eer! Leuk dat ik jullie mag vertellen over mijn liefdesperikelen, date drama’s, onzekerheden en nog meer ongemakken die komen kijken bij mijn liefdesleven als single moeder met een dochter van 4. Aangenaam, ik-ben-Helga.

Single mama

Als single mama is de wereld van het daten meer een logistiek drama, waarbij het regelen van oppas bijna net zo lastig is als het vinden van de tijd om je benen weer eens te scheren. De romantische dinertjes bij kaarslicht worden ingeruild voor een instant-soort-van-koffie in een kleuter walhalla, waar je tussen de bedrijven (en klimrekken) door, elkaar wat beter probeert te leren kennen. Niets schreeuwt zo hard Aseksualiteit uit als honderd schreeuwende, huilende, lachende en ronduit oorverdovende kids. Daarnaast heb ik de neiging om, tijdens een date, snel in mijn welbekende rol van mama te vervallen.

Praten over je ex of kids: not done

Wees maar niet bang, ik ben echt niet van plan zijn billen af te vegen, maar de; kom maar hier, ik doe het wel, ik regel het wel, goed gedaan en ach wat schattig, schieten wel links en rechts mijn mond uit. Zoals het not-done is om over je ex te praten, is het ook niet heel erg opwindend als je de hele tijd over je kids vertelt. Dat is echter nog best lastig want mijn leven draait nu eenmaal grotendeels om mijn dochter.

Niet alleen 'mama'

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben niet alleen “Mama”. Ik ben ook een vrouw en zoals elke vrouw heb ik ook zo mijn wensen en behoeftes. Onder het mom van politiek correct zijn kan ik de term “alleenstaande moeder” voortaan beter vervangen door; Vrouw-Met-Kind-En-Manloos-Huishouden, al is dat wel een mond vol.

Nog een nadeel

Een ander nadeel van daten als Vrouw-Met-Kind-En-Manloos-Huishouden is dat je niet langer alleen kijkt naar een mogelijke geschikte partner. Nee, ze moeten ook het hokje “geschikt” bij vader aangekruist hebben. Het is dan een leuke bijkomstigheid geworden als hij het hoofd heeft van een fotomodel en een lijf dat zo uit Photoshop lijkt te zijn gerold, maar als hij niet met kinderen om kan gaan blijft het bij kijken, kijken en niet kopen. Dus zijn jouw hobby’s stappen en uitslapen dan ben je een jaar of vijf te laat. Maar hoe weet je nu welke man er niet alleen mogelijk geschikt mama-materiaal is, maar ook nog eens geschikt om met een vierjarige stuiterbal om te gaan?

Waar haal ik de tijd vandaan voor 30 dates?

Ik ben namelijk niet een mama die haar kind na 3 dates al voorstelt aan de mogelijke Prince Charming, maar waar haal ik in hemelsnaam de tijd vandaan om voor 30 dates mijn benen te scheren, mijn haren te krullen en mijn smokey eyes weer eens op te zetten? Om nog maar te zwijgen van het feit dat ik geen idee heb waar ik de oppas vandaan moet toveren zonder dat ouders en vrienden vragen gaan stellen over mijn zogenaamde mystery man. Pfff dat klinkt nog best vermoeiend. Ik geloof dat ik het nu maar even hou bij kijken, kijken en niet kopen, Magic Mike komt namelijk zo op tv! _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!

Foto: Pexels

Reacties
Categorieën